Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ako dlho by mal trvať sex? Kedy je bezpečný!

Pri sexe ide o vzájomné zblíženie a intimitu, je na vás, ako dlho bude trvať.
Pri sexe ide o vzájomné zblíženie a intimitu, je na vás, ako dlho bude trvať. (Zdroj: thinkstock.com)

Čím dlhšie, tým lepšie. To si mnohí myslia o sexe, ktorý si treba poriadne užiť. Mnohým je však dlhšie milovanie skôr nepríjemné ako príjemné. Reč je o nežnejšom pohlaví, ktorým môže dlho trvajúci sex spôsobiť bolesti a zdravotné komplikácie!

Pol hodina. Toľko by malo trvať milovanie podľa ostatných. Dokonca sa niektorí prikláňajú k dlhšiemu trvaniu milostného aktu. Veď, ak svojho partnera milujeme, nevadí nám celá noc v znamení milostných radovánok. Úžasnú rozkoš však môžete zažiť aj za omnoho kratší čas a dokonca lepšiu ako pri "naťahovanom" sexe.

Dlhotrvajúce búrky vášne sú vyčerpávajúce hlavne pre starších a tých, ktorí majú veľa povinností na druhý deň. Skutočnosť je taká, že po takto strávených nociach partneri netúžia. Radšej zaspia po krátkom sexe jeden druhému v náručí.

Nebezpečný pre ženy

Pridlhý sex nie je dobrý hlavne pre ženské pohlavie. Nielenže je pre nich nepríjemný, ale dokonca aj bolestivý! Preto sa zo zdravotnej stránky neodporúča. Pri dráždení sa sliznica môže ľahko podráždiť a pošva stráca vlhkosť. Vtedy už nemožno hovoriť o rozkoši, ale skôr o bolesti, ktorá môže tiež vzniknúť ako následok dlhotrvajúceho "pumpovania" či "udierania" do iných orgánov v brušnej dutine. Žena môže pocítiť nepríjemné dráždenie mechúra a jeho bolestivosť pri sexe.


Ako mozog reaguje na vyvrcholenie? Prekvapivé zistenie, prečo je sex návykový!


Na druhej strane, ani príliš krátky pohlavný styk nie je nič moc. Medzi ženami nie sú práve obľúbené s výnimkou situácií, kedy sú páry v zaujímavom prostredí či v iným spôsobom obmedzených podmienkach - vtedy to môže mať čaro náhleho dobrodružstva, ktorému podľahneme.

Ako dlho?

Koľko má teda trvať sex, ktorý nás nevyčerpá, nabije pozitívnou energiou, pri ktorom prežijeme kvalitné uspokojenie a hlavne, ktorý bude bezpečný pre oboch partnerov? Podľa Erica Corty a Jenay Guardianiovej z americkej Spoločnosti pre sexuálnu terapiu a výskum by to malo byť maximálne 13 minút. K takémuto výsledku prišli na základe svojej štúdie, pri ktorej spolupracovali s desiatkami odborníkov z USA a Kanady, ako psychológovia, sexuológovia, sociálni pracovníci, terapeuti, atď. Analyzovali sexuálny život tisícov Američanov a Kanaďanov.   

Za pár minút bez bolesti

Väčšina pohlavných stykov pritom trvá väčšinou od troch do trinástich minút. Ak je dlhší, už je pre partnerov únavný a ak kratší, zase nedostatočný. Optimálny je preto podľa vedcov 13-minútový sex. Počas niekoľkých minút zažijete vášeň a rozkoš a aby toho nebolo málo, vďaka sexu budete hneď pozitívne naladení, zmizne bolesť hlavy a posilníte si imunitu.

Pri sexe by malo ísť o vychutnanie si príjemných prežitkov, vzrušenia, vášne, vzájomnej intimity. V tom prípade nemusíte stáť so stopkami a sledovať, koľko trvá. Jednoducho bude trvať toľko, koľko vám bude vyhovovať. 

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak prestanete so sexom? Následky, ktorým budete čeliť!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9