Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO TRIK, ako zabrániť BOLESTI ramena po OČKOVANÍ proti covidu: Súhlasí aj ODBORNÍK!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ľudia si na celom svete vyhŕňajú rukávy a dávajú sa zaočkovať proti covidu. Mnohí však rátajú s tým, že ich s veľkou pravdepodobnosťou postihne jeden z najbežnejších vedľajších účinkov - bolesť v mieste vpichu. Existuje však trik, ako tomu zabrániť!

Sociálnu sieť TikTok ovládlo jedno video! Nejde však o žiadne módne trendy či iné vychytávky bez hlbšieho významu. Ako potvrdzujú odborníci, konečne je tu video, ktoré má zmysel!

Podľa odborníka to má zmysel

Video si pozrelo milióny nadšených divákov, ktorí ho zdieľajú ďalej. Potvrdzujú, že skutočne funguje! Mladé dievča radí, že ak ste počas predošlých hodín dostali vakcínu, treba pohybovať rukou a robiť  ňou veľké oblúky, ako by ste plávali „kraula“. Ako tvrdí užívateľka TikToku vystupujúca pod menom Chelly, zajtra vás vďaka tomu nebude bolieť ruka. 

Čítajte tiež: OCHRANA telesných ORGÁNOV vďaka bežnej PRÍLOHE k mäsu: Vnútornosti v KONDÍCII!

Keďže ide o zdravie, treba pristupovať k takýmto radám citlivejšie a opatrnejšie. K videu sa vyjadril doktor Peter Chin-Hong, ktorý je špecialistom na infekčné choroby a zároveň plní profesorskú funkciu na Kalifornskej univerzite v San Franciscu. Podľa neho by tento trik mal fungovať, ako sa vyjadril pre sfgate.com!

„Pre mňa ako lekára infekčných chorôb to má zmysel. V podstate to, čo robíte s pažou, zvyšuje prívod krvi do ruky, ktorá bola zaočkovaná,“ potvrdzuje odborník. 

VIDEO TRIK, ako zabrániť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čo sa stane po vpichnutí? 

Vakcína proti covidu sa vpichne do hornej časti ramena, kde je sval. Podľa údajov z testov vakcín hrozí boľavé rameno najmenej u jedného z desiatich ľudí, ako aj bolesť v mieste vpichu, opuch a niekedy aj vyrážka.

„Keďže sa injekcia pichne lokálne, prvá vec, ktorú si váš imunitný systém povie je, že tu má nejakého cudzieho votrelca. Zaktivizuje sa, čo je presne to, o čo ide a zápal nastane v oblasti svalov.“ 

Zápal naznačuje, že vakcína pracuje na spustení imunitného systému. Sval paže pomaly uvoľňuje vakcínu do imunitných buniek, čo vedie k zápalu. Dr. Chin-Hong tvrdí, že pohybovanie pažou po vpichu a následné rozptýlenie vakcíny by mohlo pomôcť znížiť bolestivosť. 

Nerobte to však hneď po tom, ako upozorňuje odborník. Jednak preto, že treba počkať, kým sa očkovacia látka dostane pomaly do tela a taktiež aj z toho dôvodu, že hrozí malé neškodné poranenie svalu, kde bola vpichnutá injekcia. 

Iné spôsoby

Ak sa vám tento trik nezdá byť práve najpríjemnejší, môžete vyskúšať aj iné spôsoby na zmiernenie bolesti. Napríklad použitie chladného obkladu alebo liekov proti bolesti by vám mohlo pomôcť. Bolestivosť paže by nemala trvať dlhšie ako dva alebo tri dni. V každom prípade sa o všetkom poraďte so svojím lekárom. 

 

@chellyfst this shit better work so my arm doesn’t hurt tomorrow fr #vaccinated #vaccine #pfizergang #vaccinequeen #fyp #foryou ♬Please Don't Go - Mike Posner

 

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9