Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tajomstvo IMUNITY je v tomto telesnom orgáne: Ak je narušené jeho prostredie, hrozia choroby

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Aby nás vlastný imunitný systém ochránil pred škodlivými vírusmi, mali by sme vedieť, v ktorom životne dôležitom telesnom orgáne sa nachádza väčšina z neho. Preto by sme mu mali venovať pozornosť!

Ochorenie Covid -19 straší celý svet. Kým miernejšie prípady sa zotavia do jedného alebo dvoch týždňov, u tých komplikovaných to môže trvať šesť a viac týždňov. Po celom svete denne na ochorenie zomrú tisícky ľudí. Keďže správy naznačujú, že koronavírus sa prenáša prostredníctvom častíc vzduchu a na rôznych povrchoch prežíva celé hodiny, je na mieste trénovať imunitný systém, aby nás chránil pred škodlivými vírusmi a baktériami. Ako najlepšie nakopnúť imunitný systém podľa medicaldaily.com?

Čítajte tiež: KORONAVÍRUS Pripravte sa na nákazu: Tieto látky v strave zocelia telo!

Zdravé črevá

Pretože 80 percent nášho imunitného systému pochádza z čreva, je dôležité ho posilniť. Ak ste chorý a doktor vám predpísal antibiotiká (ATB), je dôležité, aby ste súčasne začali brať aj probiotiká, najlepšie dvojitú dávku. ATB vás síce pomôžu zbaviť ochorenia, no môžu oslabiť črevnú mikroflóru. Okrem toho by ste do svojho jedálnička mali pridať jogurt, kefír, tempeh, kombuchu, ale aj kyslú kapustu, tieto potraviny vyživujú črevné prostredie. 

Tri najdôležitejšie vitamíny

Ľudia, ktorí trpia nedostatkom vitamínu C sú náchylnejší na prechladnutie a ochorenie môže trvať dlhšie ako zvyčajne. Vitamín C zlepšuje imunitu, pretože ničí voľné radikály a chráni telo pred vážnymi infekciami. Alergologička a imunologička Heather Moday odporúča užívať 1 500 mg denne v práškovej forme. 

„Je tiež dôležité užívať doplnky bohaté na zinok, dôležitý antioxidant bojujúci s voľnými radikálmi. Odporúčaná dávka je 15 až 30 mg denne,“ konštatovala. 

Ako dodala, v časoch choroby konzumácia 2 000 IU vitamínu D denne pomáha regulovať imunitný systém a zabráni vzniku autoimunitných ochorení.

Tajomstvo IMUNITY je v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Huby majú antivírusové vlastnosti

Huby sú silným bojovníkom proti chorobám. Niektoré z nich majú antivírusové a protirakovinové vlastnosti. Huby Reishi sa nedajú variť alebo jesť surové, môžu sa však konzumovať vo forme sušených kapsúl alebo tinktúry. Huby Shitake sú jedlé a často bývajú súčasťou japonských a čínskych pokrmov. Tieto huby obsahujú beta – glukány, ide o komplexné sacharidy, ktoré stimulujú imunitný systém. Huby Maitake pomáhajú imunitnému systému vyplavovať baktérie.

Siahnite po prírodných liečivách

Surový cesnak alebo koncentrovaný extrakt z alicínu s antimikrobiálnymi a antivírusovými vlastnosťami pomáhajú zabíjať kvasinkové infekcie a bakteriálny rast v tenkom čreve. Samozrejme, konzumácia cesnaku pomôže nakopnúť váš imunitný systém za predpokladu, že jete vyváženú stravu, cvičíte a máte dostatok spánku.

Počuli ste už o manuka mede? Je známy svojimi pozitívnymi účinkami na imunitu. Výnimočným ho robí účinná látka metylglykoxal, ktorý sa v bežnom mede nenachádza. Používa sa na liečenie zápalov, aj ako podporná liečba rôznych chronických ochorení. Ak chcete posilniť imunitný systém, vo vašej domácnosti by nemal chýbať oreganový olej. Má antimikrobiálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti, pomáha prekonať kvasinkové infekcie.

Viac o téme: ChorobaVírusImunitaPrevenciaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9