Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Odľahčené verzie obľúbeného vianočného pečiva: Nepriberiete z nich a chutia výborne!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Dokážete si predstaviť Vianoce bez vianočného pečiva? My nie, preto sme pre vás pripravili odľahčenú verziu obľúbeného pečiva zo zdravších surovín, ktoré aj napriek tomu chutí výborne. Inšpirujte sa receptami na zdravšie perníčky, kokosové a čokoládové guľôčky.

Vianočné pečivo nesmie chýbať na sviatočnom stole. Skúste si s nami pripraviť zdravšiu verziu obľúbených druhov, ako sú tradičné perníčky, kokosové guľôčky alebo diétne čokoládové guličky, ktoré si môžete dopriať bez obáv, že by sa maškrtenie podpísalo na vašej postave. Ale aj tak platí, doprajte si odľahčené pečivo, ale s mierou.

Čítajte tiež: Máte zdravé telo? Spravte si 30-sekundový test, ktorý ukáže pravdu!

Zdravšie medovníky 

Suroviny: 1,5 hrnčeka špaldovej múky, 2 vajcia (1 do cesta, bielok na potretie), 1 lyžička perníkového korenia, 1 lyžička škorice, 5-8 lyžíc medu, 1 lyžica kokosového alebo olivového oleja. Na ozdobu oriešky, mandle, semienka (podľa chuti).

Postup: Zmiešajte špaldovú múku, perníkové korenie, škoricu, 1 celé vajce, kokosový alebo olivový olej a med, najprv dajte medu menej a prípadne podľa konzistencie cesta pridávajte. Vypracujte cesto, ktoré sa nebude lepiť a pôjde dobre vyvaľkať, podľa potreby pridajte múku alebo med. Na plech si dajte papier na pečenie. Cesto nechajte chvíľu odpočinúť a potom vyvaľkajte na plát vysoký cca 4 mm a vykrajujte medovníčky. Perníčky potrite bielkom a zdobte oriešky alebo semienkami, podľa chuti. Pečte na 180 ° C cca 5 minút, aby medovníčky nestvrdli.

Odľahčené verzie obľúbeného vianočného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Pšenové guličky

Suroviny: 100 g pšena, 2 lyžice medu, 30 g mletých orechov, 30 g kokosu.

Postup: Pšeno uvarte podľa návodu na obale. Nechajte trochu vychladnúť a rozmixujte, až vznikne hladká kaša. Pridajte med, mleté oriešky a kokos a tvarujte guličky, ktoré obaľujte v kokose. Ak chcete vytvoriť zdravšiu verziu obľúbeného raffaella, môžete guľôčky naplniť mandľami.

Kokosové rafaelky s konopným a chia semienkom

Ingrediencie: ¾ šálky kokosovej múky alebo jemne mletého kokosu, 2 až 3 lyžičky javorového sirupu alebo medu, 1 lyžica kokosového cukru, 2 lyžice vody, 3 lyžice rozpusteného kokosového oleja, 2 lyžičky drveného konopného semienka, ​​1 lyžička chia semienok, 10 až 12 menších lúpaných mandličiek

Postup: Vo väčšej mise zmiešajte všetky ingrediencie okrem mandlí, až vznikne kompaktné cestíčko. Pokiaľ by bolo príliš suché, pridajte ešte trochu vody. Tvorte guľôčky, do ktorých vložte lúpané mandle. Guľôčky schladíme v chladničke, aby kokosový olej dobre stuhol a guľôčky spevnil.

Viac o téme: PečenieMedovníkySladkostiVianoceZákuzky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9