Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nič ho nebolí a nemá žiadne zdravotné ťažkosti: Jeho tajomstvo

Mick Dodge sa pred 25 rokmi dobrovoľne rozhodol pre život v divočine. Zobraziť galériu (3)
Mick Dodge sa pred 25 rokmi dobrovoľne rozhodol pre život v divočine. (Zdroj: SITA)

Mick Dodge má iný životný štýl ako ostatní ľudia. Nechodí v topánkach, neumýva si zuby zubnou pastou a nespí v posteli medzi štyrmi stenami. Tvrdí, že práve preto nemá žiadne zdravotné problémy.

Mal život ako každý iný

Dobrodruha Micka Dodgeho možno považovať za novodobého Robinsona. A to len prednedávnom si nažíval rovnako ako ostatní. Absolvoval strednú školu Kubasaki High School v japonskej Okinawe. Aj keď na vysokú školu nešiel, veľmi rád čítal knihy. Prešiel si rôznymi zamestnaniami. Pracoval ako mechanik ťažkých strojov, kopal priekopy, zbieral nasekané drevo a tiež umýval riad.

Čo ho najviac trápilo, boli zdravotné problémy. Veľmi ho boleli nohy, mal až deformované chodidlá. Jedného dňa to bolo také zlé, že nemohol chodiť. Život mu strpčovali aj bolesti chrbta a šije. Navyše, srdce mu neslúžilo tak, ako by malo.

Zdravotné problémy sú minulosťou

Micka Dodge už odjakživa lákala divočina. Po 25 rokoch sa rozhodol dobrovoľne opustiť moderný svet a dať prednosť životu v pralese. Jeho domovom sa stal prales Hoh v severozápadnej Amerike.

Pre Micka sa stal prales jeho domovom. (Foto: SITA)
Zobraziť galériu (3)
Pre Micka sa stal prales jeho domovom. (Foto: SITA)  (Zdroj: SITA)

Odvtedy sa mu život úplne zmenil. Pochvaľuje si ho, že je lepší, ako ten predtým. Prispel k tomu hlavne fakt, že sa zbavil zdravotných ťažkostí, ktoré ho predtým trápili. Bolesti nôh boli zrazu minulosťou, jeho srdce bilo tak, ako malo, jednoducho bol vitálny. Aj po psychickej stránke je na tom lepšie, opustil sedavý spôsob života a každodenný stres sa stal minulosťou.

Oheň je jeden zo živlov lesa a ja som sa ho naučil používať k liečeniu. Ďalší kľúčový element je voda. Nakoniec, všetci sme chodiace zásoby vody. Zistil som, že keď som medzi ľuďmi v meste, môžem ľahko chytiť nejakú nádchu alebo chrípku. Vrátil som sa naspäť do lesa Hoh, pil som a namáčal celé svoje telo v ľadovej vode. Tiež tu rastú rôzne druhy húb, bylín apod., ktoré možno využiť na liečenie. Tiež si udržujem blízky vzťah s komunitami, ktorým sa podarilo ovládnuť umenie liečenia a bylín,“ povedal Mick Dodge.

A tak dal Mick prednosť pohodovému a pokojnému životu bez vymožeností modernej techniky. Teraz mu nič nechýba.

Vzdal sa topánok a tak takmer všade chodí bosý. (Foto: SITA)
Zobraziť galériu (3)
Vzdal sa topánok a tak takmer všade chodí bosý. (Foto: SITA)  (Zdroj: SITA)

Nakrúcajú o ňom dokument

Novodobý Robinson žije na strome, nenosí topánky a zuby si čistí borovicovou šiškou. Napriek tomu, že nie je v civilizácii, pozná ho množstvo ľudí. Súhlasil totiž s nakrúcaním televízneho programu pre National Geagraphics, ktorá je o jeho živote. Dostal názov „Legend of Mick Dodge“ (Legenda o Mickovi Dodgeovi).

A čo je na tomto životnom štýle pre Micka Dodge najlepšie a čo najhoršie?

„Na všetkom je niečo dobré i zlé. Taká je hra života. Mojou životnou vášňou je objavovať, učiť sa, čeliť výzvam a balancovať medzi všetkým, čo prichádza v troch krajinách, ktorými prechádzam,“ povedal Mick pre portál Mnn.com.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9