Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

ZABLOKUJE šírenie KORONAVÍRUSU v pľúcach? Veľký POTENCIÁL účinnej LÁTKY pri liečbe choroby!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

V súvislosti s novým koronavírusom sa na nás zo všetkých strán valia predovšetkým negatívne informácie – denne vidíme prírastky infikovaných, s napätím sledujeme, koľko pacientov ochoreniu COVID-19 podľahlo. Našťastie, aj v týchto náročných časoch prichádzajú i dobré správy!


Jednou z nich je nová štúdia, ktorá potvrdzuje pozitívny účinok využitia účinnej látky pri liečbe pacientov s COVID-19. Uskutočnila sa počas prvej vlny pandémie priamo v epicentre nákazy, v talianskom regióne Lombardia, ktorý bol najviac zasiahnutý SARS-CoV-2. Uskutočnila sa na pacientoch, ktorým bol po prepustení domov z nemocnice naordinovaný erdosteín a ukázala, že u nich došlo k významnému zlepšeniu parametrov kvality života spojenej so zdravím a s dýchavičnosťou. 

Čítajte tiež: Sladký NÁPOJ z detstva ovplyvňuje MOZOG: Nečakané ZMENY, ktoré zaktivizujú organizmus!

Sľubuje rýchlejšie zotavenie pacientov

Štúdia otvára nové perspektívy použitia erdosteínu u pacientov s ochorením COVID-19. S najväčšou pravdepodobnosťou je to pre jeho multifaktoriálny mechanizmus účinku (antioxidačný, protizápalový, duálne antibakteriálny a mukomodulačný) a schopnosti zvýšiť endogénne hladiny glutatiónu – dôležitého prirodzeného antioxidantu. To mohlo viesť k blokovaniu šírenia vírusu v pľúcach a k následnému rýchlejšiemu zotaveniu liečených pacientov.

ZABLOKUJE šírenie KORONAVÍRUSU v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Vysvetľuje prof. MUDr. Miloš Jeseňák, PhD., z Univerzitnej nemocnice v Martine: „Erdosteín je zaujímavá molekula, ktorá našla doposiaľ svoje uplatnenie v manažmente viacerých akútnych, ako aj chronických respiračných ochorení, infekčných aj neinfekčných. Berúc do úvahy komplexnosť účinkov tejto molekuly, možno predpokladať využitie aj pri liečbe a rekonvalescencii COVID-19 pacientov s respiračnými príznakmi. Určite budeme čakať na ďalšie klinické pozorovania a štúdie.“

Ide o vôbec prvú štúdiu, ktorá zaznamenala podrobnosti týkajúce sa kvality života u pacientov s ochorením COVID-19. Jej kompletné výsledky boli publikované v prestížnom časopise Multidisciplinary Respiratory Medicine.

Pomoc v boji s ochorením

Erdosteín je originálna molekula, objavená a vyvinutá v Taliansku. Je indikovaná na liečbu akútnych a chronických respiračných ochorení, vrátane chronickej obštrukčnej choroby pľúc. Skvelou správou je, že podľa dostupných informácií by mohla byť nápomocná aj v boji s ochorením COVID-19, najmä v podpornej liečbe respiračných príznakov tejto infekcie.

Viac o téme: KoronavírusCovid-19Erdosteín
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9