Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Menej je viac: K citlivým zubom sa môžete prepracovať vlastnou silou

Dbajte na pravidelnú zubnú hygienu! Zobraziť galériu (2)
Dbajte na pravidelnú zubnú hygienu! (Zdroj: PR článok)

Ruku na srdce. Koľkí z vás čistenie zubov odbavia rýchlo, no o to efektívnejšie? Úmysel je dobrý, no namiesto rovnice „čím väčší tlak, o to čistejšie zuby“ tu platí „čím väčší tlak, o to rýchlejšie zničená sklovina“.

Správne nástroje

Čistenie zubov by nemalo bolieť. Na trhu existujú rôzne zubné kefky, každému vyhovuje niečo iné. Prvé kritérium je veľkosť. Kefka by sa mala zmestiť do úst a dosiahnuť až na zadné zuby. Druhé je jej tvrdosť, teda počet vlákien. Čím ich je viac, o to je mäkšia.

Šetrná technika

Aj s tou najmäkšou zubnou kefkou si môžete poškodiť zubnú sklovinu, keď ňou tlačíte na zuby. Veľa ľudí má pocit, že zubný povlak odstránia jedine hrubou silou. V skutočnosti to nie je potrebné. Či už pri čistení kefkou krúžite alebo povlak stierate od ďasna smerom dole, buďte jemní a precízni. Inak si môžete privodiť úbytok zubnej skloviny, ktorá je najtenšia v oblasti zubných krčkov. A citlivé zuby sú na svete.

Aj umývanie zubov má
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PR článok)

Dajte si čas

Priemerná dĺžka čistenia zubov predstavuje tri minúty. Na každý zub teda vychádza niečo od 5 do 6 sekúnd. Kto si zuby len „rýchlo prebehne“, určite si dobre nevyčistí ich povrch, tobôž žliabok medzi zubom a ďasnom. Ústnu hygienu nemusíte robiť len v kúpeľni, ale čas vám rýchlejšie prejde napríklad nad knihou, počítačom alebo pri sledovaní televízie.

Súťaž

Odpovedzte správne na súťažnú otázku a vyhrajte balík ústnej starostlivosti (zubná pasta, ústna voda, zubná kefka) na citlivé zuby elmex SENSITIVE PROFESSIONAL

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9