Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prehľad liečebných terapií: Tieto skutočne fungujú (2. časť)

Zbavte sa zdravotných problémov liečebnou terapiou, pomôže vám meditácia.
Zbavte sa zdravotných problémov liečebnou terapiou, pomôže vám meditácia.

Každá z nich je originálna a pritom veľmi účinná. Reč je o liečebných terapiách, ktoré sú zdraviu prospešné na ľudský organizmus. Každá z nich pôsobí na iné zdravotné či psychické problémy, z ktorých vás vie nielen vyliečiť, ale telo dokonalo uvoľní. Je na vás, ktorú si vyberiete!

Akupresúra

Čo je to - Akupresúra je mladšou sestrou akupunktúry. Ide o starobilý ázijský postup, pri ktorom sa na rozdiel od akupunktúry nevpichujú tenké ihly do tela. Skúsení terapeuti pri nej používajú ruky alebo iné špeciálne vyvinuté prostriedky, ktorými vyvíjajú tlak na akupunktúrne body na tele, čím otvoria energetické toky v tele. Tak sa postupne uvoľní napätie a podporí sa emocionálna rovnováha.

Používa sa na liečbu - Chronickej bolesti krčnej chrbtice, na liečbu kinetózy a bolesť v bedrách.

Ako funguje - Stimulovaním rôznych bodov na tele sa môžu uvoľniť endorfíny - hormóny šťastia, môže sa zvýšiť prietok krvi a kyslíka do určitých oblastí tela, čím sa odstráni nepohodlie a bolesti.

Koľko stojí - Akupresúru môžete vykonávať aj doma. Pred tým je dobré absolvovať kurz, ktorý vás vyjde okolo 160 Eur, kde je zahrnutých 10 lekcií. Ak nemáte záujem absolvovať kurz a chcete sa tejto terapii podrobiť u skúseného terapeuta, 20-minútová akupresúra vás vyjde približne 19 Eur.

Meditácia

Čo je to - Meditácia je rýchly a jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť stresu a sústrediť sa len na upokojenie svojich myšlienok a na svoj dych. Je to stav, kedy sa naša myseľ a telo uvoľnia natoľko, že sa cítime ako po niekoľkohodinovom spánku.

Používa sa na liečbu - Stresu, depresie, vysokého krvného tlaku a na liečbu syndrómu dráždivého čreva.

Ako funguje - Znížením aktivity nervového systému, ktorý je zodpovedný za úzkosť, môže meditácia spomaliť dych, znížiť krvný tlak a uvoľniť svaly. Meditácia tiež mení štruktúru mozgovej kôry v mozgu, ktorá hrá kľúčovú úlohu pri pamäti, pozornosti, myslení a vedomí. Touto relaxačnou metódou si očistíte svoju myseľ.

Koľko stojí - Aj keď sa dá meditácia vykonávať aj v domácom prostredí, je lepšie na začiatok absolvovať kurz u psychoterapeuta, ktorý vás naučí správne meditovať. Za 6-hodinový kurz meditácie zaplatíte približne 65 Eur.

Reflexológia

Čo je to - Je to jedna z najúčinnejších metód alternatívnej medicíny. Je založená na masírovaní reflexných bodov na chodidlách alebo dlaniach, čím sa ľudský organizmus uzdravuje. Masíruje sa aj chrbát, šija a hruď.

Používa sa na liečbu - Depresie, stresu, predmenštruačného syndrómu, pooperačných bolestiach, na posilnenie imunitného systému.

Ako funguje - Na rukách a nohách sa nachádzajú tzv. reflexné body, ktoré zodpovedajú jednotlivým orgánom, funkciám a častiam tela. Pôsobením tlaku na tieto miesta sa povzbudzuje tok energie, ktorý prúdi telom. Tak upravuje funkciu nervov a prekrvenie, uvoľňuje celkové napätie a povzbudzuje telesné orgány k správnej činnosti.

Koľko stojí - Pri výbere 25-minútovej reflexnej masáži chodidiel zaplatéte približne 14 Eur a pri masáži chrbta, šije a hrudi zaplatíte 17 eur.

Thalassoterapia

Čo je to - Thalassoterpia je liečebná terapia, ktorá využíva morskú vodu na liečbu ľudského organizmu. Zahŕňa ošetrenie a procedúry, pri ktorých sa používa aj piesok, bahno a riasy.

Používa sa na liečbu - Porúch spánku, ťažkostí s kĺbami, zlej látkovej výmene, pri prechladnutí, pri prevencii proti chrípke apod.

Ako funguje - Táto terapia je založená na podvodných masážach a rôznych kúpeľoch. Prostredníctvom nich do tela prenikajú účinné látky z morskej vody ako draslík, sodík a mikroorganizmy, ktoré bojujú proti baktériam a vírusom. Minerály a stopové prvky vo vode, ktoré sa vstrebávajú do pokožky, posilňujú krvný a lymfatický obeh tým, že podporujú vylučovanie toxínov. Thalassoterapia využíva metódy ošetrenia ako hydroterapiu, terapiu z morských rias, bahenné zábaly, fyzioterapiu apod.

Koľko stojí - Cena thalassoterapie závisí od toho, aké ošetrenie si vyberiete. Máte k dipozícii bahennú masku na pleť, detoxikačné zábaly na telo, kúpele atď. Terapiu môžete podstúpiť hlavne v rôznych SPA centrách či wellness hoteloch, kde za 25-minútový thalasso kúpeľ s morskou soľou, bahnom a riasami zaplatíte okolo 8 Eur a za bahennú masku 10 Eur.

Medzi ďalšie liečebné terapie, ktoré sú veľmi účinné patria aj akupunktúra, aromaterapia, terapia hudbou, soľné jaskyne, masáže, reiki, jóga apod.

Pozrite si aj iné liečebné terapie, ktoré majú liečebný účinok na ľudský organizmus, a pri ktorých dokonalo zrelaxujete. Po nich sa budete cítiť ako znovuzrodení!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9