Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MÝTUS o behu, ktorý pomôže pri CHUDNUTÍ: Odborníčka vysvetľuje, prečo nie je dôležitý!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Mnoho ľudí si myslí, že ak chcú schudnúť, v prvom rade by sa mali sústrediť na beh. Odborníčka na fittness Sarah Lindsayová však tvrdí, že by to beh mohol len zhoršiť! 

Odborníčka varuje, že tí, ktorí chcú schudnúť, by sa mali vyhýbať bežeckému pásu, ako sa píše na dailystar.co.uk. Podľa nej by totiž beh mohol ešte viac sťažiť cestu za štíhlym telom.

Čítajte tiež: Jeden z NAJPOUŽÍVANEJŠÍCH liekov ako OMYL? Jeho ÚČINOK je takmer ROVNAKÝ ako PLACEBO

„Nespoliehajte sa hneď na bežiaci pás, ktorý vám pomôže v chudnutí, alebo na bicykel. Toľko ľudí kvôli lockdownu pribralo a myslí si, že najskôr pôjdu na bežiaci pás a potom budú posilňovať. Ale základom je silový tréning bez ohľadu na váš cieľ. Sústreďte sa na to, beh len všetko zhoršuje," tvrdí odborníčka. 

Hrozí zranenie

Bývalá olympijská športovkyňa tiež upozorňuje, aby ste neprecenili svoje sily. Ak ste necvičili niekoľko mesiacov, nepredpokladajte, že keď začnete, automaticky budete podávať rovnaké výkony. Riskujete zranenie, napríklad pretrhnutie šľachy či iné nepríjemné zdravotné problémy. 

MÝTUS o behu, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Aj pre tých najsilnejších a najvyšportovanejších ľudí existuje nebezpečenstvo. Môžu sa vrátiť späť do telocvične po dlhom čase a budú sa pokúšať zdvíhať rovnakú váhu, ako pred rokom, no v skutočnosti si len spôsobia poranenie svalov.

"Možno ste stále silní a dokážete zdvihnúť rovnakú váhu, ako pred istým časom, ale vaše telo je bez kondície a jednoducho na to nie je ešte pripravené,“ zdôrazňuje Lindsayová. 

Najprv doma

Tí, ktorí sú nováčikmi, by podľa nej mali mať naplánovaný tréningový plán. Ak patríte medzi nich a s napätím očakávate, kedy sa otvoria posilňovne, využite tento čas na cvičenie doma. Lindsayová odporúča najskôr pravidelne cvičiť v domácom prostredí. Okrem samotných tréningov sú dôležité tiež prestávky. Telo by sa malo zotaviť, takže to netreba preháňať. V opačnom prípade môžete byť z tréningov veľmi unavení, čo vás môže odradiť. 

Viac o téme: ZdravieChudnutieBehBežiaci pás
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9