Ako sa nenakaziť KORONAVÍRUSOM pri CESTOVANÍ? Takto NEBUDE mať choroba ŠANCU

Zdroj: gettyimages.com
2021-04-06 18:30:00

Pri preprave verejnou dopravou sa neodporúča jesť, piť a rozprávať sa medzi spolucestujúcimi, ktorí spolu nežijú v jednej domácnosti. Pripomenula to Daša Račková, hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Cesty mimo bydliska sa odporúčajú podnikať len v nevyhnutných prípadoch.

"Ak je to možné, cestovné lístky si zabezpečte vopred, v prípade pravidelných ciest využívajte predplatné lístky. Ak je nevyhnutné kupovať si lístok u vodiča, využite bezkontaktnú platbu, ak to dopravca umožňuje," uviedla Račková.

Čítajte tiež: Rybí olej nie je taký PROSPEŠNÝ, ako sa myslelo: U TÝCHTO ľudí ZVYŠUJE hladinu TUKOV v krvi!

Čo najďalej od ostatných

ÚVZ ľuďom odporúča cestovať v čase mimo špičky. Na zastávkach je vhodné udržovať čo najväčší odstup od ostatných ľudí. V uzavretých priestoroch autobusových a železničných staníc je podľa ÚVZ dôležité sa zdržiavať len na nevyhnutný čas.

"Nezabúdajte, že vo vozidlách verejnej dopravy je povinné nosenie respirátora, čiže v MHD, ale aj v prímestských a diaľkových autobusoch a vo vlakoch. Snažte sa čo najmenej dotýkať povrchov vnútri vozidiel. Usádzajte sa čo najďalej od iných pasažierov," vymenovala Račková.

Žiadne pitie a jedenie

Nie je vhodné rozprávať sa so spolucestujúcimi, ktorí spolu nežijú v spoločnej domácnosti. Odporúčané je tiež minimalizovať čas strávený v MHD.

"Najmä na kratších vzdialenostiach nejedzte a nepite. V prípade dlhších ciest si pred občerstvením vydezinfikujte ruky. Respirátor si nasaďte ihneď potom, ako dojete či dopijete," dodala Račková.

Fotogaléria


Tagy:
prevencia verejná doprava MHD koronavírus Covid-19

2021-04-06 18:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: TASR

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia