Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Čo robiť, aby vám JABLKÁ vydržali čerstvé dlhé MESIACE? Dôležitá VEC, na ktorú nezabudnite!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Udržať ovocie chutné a čerstvé po dobu niekoľkých dní sa môže zdať výzvou. Nie je to jednoduché, no s dávkou odhodlanosti a tých správnych rád sa to dá dosiahnuť.

Nikto si nechce kúpiť čerstvé ovocie, z ktorého by sa tešil len 2 dni. Zhnednuté, zvädnuté alebo zvráskavené kúsky značia, že zrejme neovládate tú správnu techniku skladovania. 

Medzi sezónne ovocie patria jablká, ktorých je dostatok nielen v tomto období. Máloktorá domácnosť sa bez nich zaobíde, sú proste klasikou v každej kuchyni. Zvyčajne ich mnohí zvyknú mať vo veľkej miske umiestnenej uprostred stola. Takto vám vydržia približne týždeň, potom budú menej chrumkavé a ich textúra sa zmení na múčnatú, ako sa píše na tastingtable.com. Hoci celkovo miska s jablkami predstavuje príjemný estetický prvok v kuchyni, ich trvanlivosť predĺžite z týždňov na mesiace, ak ich uložíte do chladničky!

Čo robiť, aby vám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Preč od ostatných potravín

Najdôležitejším faktorom na zabezpečenie toho, aby vaše jablká zostali čerstvé, je držať ich mimo dosahu iného ovocia! Jablká totiž môžu veľmi ľahko absorbovať vône a chute iného ovocia alebo zeleniny, ako je cibuľa, ak sú skladované v ich blízkosti. Okrem toho plynný etylén emitovaný jablkami môže spôsobiť prezretie iných produktov, ak sú umiestnené v blízkosti.

Preto je ich umiestnenie do chladničky tým najlepším riešením. Nezabúdajte taktiež na to, že by mali byť skladované samostatne vo vrecku alebo v zásuvke. 

Viac o téme: Ovocie ZdravieJablká
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9