Udržať ovocie chutné a čerstvé po dobu niekoľkých dní sa môže zdať výzvou. Nie je to jednoduché, no s dávkou odhodlanosti a tých správnych rád sa to dá dosiahnuť.
Nikto si nechce kúpiť čerstvé ovocie, z ktorého by sa tešil len 2 dni. Zhnednuté, zvädnuté alebo zvráskavené kúsky značia, že zrejme neovládate tú správnu techniku skladovania.
Medzi sezónne ovocie patria jablká, ktorých je dostatok nielen v tomto období. Máloktorá domácnosť sa bez nich zaobíde, sú proste klasikou v každej kuchyni. Zvyčajne ich mnohí zvyknú mať vo veľkej miske umiestnenej uprostred stola. Takto vám vydržia približne týždeň, potom budú menej chrumkavé a ich textúra sa zmení na múčnatú, ako sa píše na tastingtable.com. Hoci celkovo miska s jablkami predstavuje príjemný estetický prvok v kuchyni, ich trvanlivosť predĺžite z týždňov na mesiace, ak ich uložíte do chladničky!
Preč od ostatných potravín
Najdôležitejším faktorom na zabezpečenie toho, aby vaše jablká zostali čerstvé, je držať ich mimo dosahu iného ovocia! Jablká totiž môžu veľmi ľahko absorbovať vône a chute iného ovocia alebo zeleniny, ako je cibuľa, ak sú skladované v ich blízkosti. Okrem toho plynný etylén emitovaný jablkami môže spôsobiť prezretie iných produktov, ak sú umiestnené v blízkosti.
Preto je ich umiestnenie do chladničky tým najlepším riešením. Nezabúdajte taktiež na to, že by mali byť skladované samostatne vo vrecku alebo v zásuvke.