Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nevydarila sa vám RYŽA? Rýchla NÁPRAVA s chlebom, ktorá to zachráni!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Svetoznáma ázijská obilnina stojí človeka nejedny nervy. Uvariť ryžu tak, aby bola naozaj dobrá, je celkom výzva. Raz je príliš tvrdá, inokedy zase kašovitá. Druhý prípad ide však ťažko napraviť. Až doteraz!

Zrejme totiž nepoznáte jeden trik, ktorý zachráni váš nedeľný obed. Ak sa vám podarila ryža, ktorá je akoby zlepená až kašovitá, je tu rýchla náprava. Budete potrebovať jednu vec - starý chlieb, ako sa píše na tastingtable.com

Jednoduché riešenie

Keď nalejete do hrnca priveľa vody, v ktorej potom uvaríte ryžu, alebo ju necháte príliš dlho dusiť, zrnká sa otvoria a zmenia sa na kašu. Ak sa vám v kuchyni povaľuje krajec starého chleba, perfektné! Stačí ho položiť na vrch ryže po jej dovarení. Čo tým dosiahnete? Vysušený chlieb absorbuje časť dodatočnej vlhkosti z príliš vodnatých zŕn a zanechá ich nadýchané a jedlé. Je dôležité poznamenať, že ryža by nemala byť príliš kašovitej formy. Pokiaľ sú zrná stále trochu neporušené, starý chlieb by mal stačiť na nasiaknutie dodatočnej vlhkosti, ale nebude to také efektívne, ak v hrnci vidíte len čistú kašu bez zŕn.

Nevydarila sa vám RYŽA?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Použite však čo najhrubší plátok chleba, ktorý nájdete. Ten totiž absorbuje maximálne množstvo vlhkosti. Hoci ho môžete jednoducho vložiť do hrnca, najlepšie je najprv zmierniť plameň na sporáku, dať chlieb na ryžu, prikryť hrniec a nechať tak dusiť na miernom ohni ešte niekoľko minút. Ak varíte veľa ryže alebo máte pocit, že to nestačilo, použite dva alebo tri plátky starého chleba. Neplatí to len v prípade hrnca na sporáku. Ak máte ryžovar, postupujte rovnako. 

Starý chlieb sa hodí nielen na zvrátenie kašovitej ryže, ale môže byť užitočný aj vtedy, ak sa snažíte zachovať čerstvé zrná. 

Viac o téme: ChliebVarenie ZdraviePrevenciaRyža
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9