Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SILA bežného korenia, o ktorej nemá nikto tušenie: Vytvorí OCHRANNÚ vrstvu pred baktériami

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Málokto si vie bez neho predstaviť prípravu obľúbenej domácej kvasenej kapusty. Šošovicový prívarok bez neho? Neexistuje! A už dvojnásobne nie po tom, ako zistíte, že je účinné proti plesniam.

Toto korenie je také populárne v domácnostiach, že sa považuje za samozrejmosť. Málokto sa nad ním pozastaví, o čo presne ide, a že nejde len o nejakú obyčajnú prísadu bez benefitov navyše. Omyl!

Plesne nebudú mať šancu

Bobkový list mú úžasné protiplesňové vlastnosti, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred akýmkoľvek cudzím materiálom, ktorý by mohol spôsobiť infekciu alebo podráždenie, ako sa uvádza na timesofindia.indiatimes.com. Čo to presne znamená? Pravidelná konzumácia bobkových listov vytvára ochrannú vrstvu, ktorá zabraňuje prenikaniu všetkých druhov baktérií vo vzduchu. Cez membránu pokožky tak nič neprejde!

Čítajte tiež: Táto CHOROBA ohrozuje ľudí na svete: SLOVENSKO ako jedna z krajín s NAJVYŠŠOU mierou infekcie!

Nejde o žiadny výmysel, keďže tieto protiplesňové vlastnosti korenia preukázalo už niekoľko štúdií. Príkladom je jedna, ktorá bola zverejnená v časopise Archives of Oral Biology. Odhalila, že esenciálny olej z vavrínu, inak povedané bobkového listu, má ochranné účinky proti kandide. V štúdii bobkový list narušil priľnavosť kandidy k bunkovým stenám, čím znížil jej schopnosť prenikať cez membránu. Vďaka tomu je skvelým doplnkom ku kandidovej diéte v boji proti tomuto plesňovému stavu, píše sa na draxe.com.

SILA bežného korenia, o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Výborný aj na rany

Okrem boja proti plesniam sa v štúdiách na zvieratách bobkový list používal ako extrakt a tiež obklad na hojenie rán. Hoci nebol taký účinný pri hojení rán, čo sa týka rýchlosti a efektivity regenerácie, ako Allamanda cathartica, i napriek tomu vavrínový extrakt vykazoval zlepšené hojenie rán v porovnaní s kontrolnou skupinou.

Viac o téme: PlesneZdraviePrevenciaBobkový list
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9