Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

ZÁCHRANA na vysoký krvný TLAK: Táto POTRAVINA zníži jeho HODNOTY bez použitia liekov!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Odvodňuje a poradí si s tichým zabijakom! Toto slovné spojenie označuje vysoký krvný tlak, ktorý môže poriadne zamávať s ľudským organizmom. Je tu však nádej v malej potravine, ktorá by mohla zasiahnuť.

 

Vysoký krvný tlak je predchodcom vážnych zdravotných problémov – bez toho, aby dal o sebe vedieť jednoznačnými signálmi! Označuje sa aj ako hypertenzia, ktorá môže spôsobiť ďalšie zdravotné komplikácie vrátane infarktu a mŕtvice. Jeden výskum však poukazuje na malú potravinu, ktorá dokáže znížiť vysoký krvný tlak v priebehu pár týždňov, ako sa uvádza na express.co.uk.

Čítajte tiež: ZVONENIE v ušiach, ktoré vás DOŽENIE k lekárovi: Týchto 8 VINNÍKOV to má na svedomí!

Ak pacient trpí týmto stavom, jeho krv je pod veľkým tlakom a tlačí na steny tepien. Táto sila je taká veľká, že by mohla vyvolať zdravotné problémy, ako potvrdzuje Mayo Clinic. Asi tretina dospelých Britov trpí týmto ochorením, pričom najhorší je fakt, že mnohí si to ani len neuvedomujú. Vysoký krvný tlak totiž spočiatku nebolí. 

Znižujú krvný tlak a glukózu v krvi

Podľa výskumu, publikovaného v Journal of Traditional and Complementary Medicine, by špargľa mohla pomôcť znížiť hypertenziu v priebehu týždňov! Vedci sa zamerali na účinky práškových stoniek špargle a kladofylov. Tieto časti ponúkajú „rôzne farmakologické účinky“, no majú tendenciu sa pri zbere vyhadzovať. Vo všeobecnosti má špargľa nízky obsah kalórií, ale je bohatá na vitamíny a živiny, vrátane vlákniny a kyseliny listovej.

Štúdia sa zamerala na 28 dobrovoľníkov, ktorí konzumovali buď kladofyl, alebo prášok zo spodnej časti stonky. U 17 účastníkov z celkového počtu bol tiež diagnostikovaný metabolický syndróm, ktorý popisuje súbor stavov vrátane vyššieho krvného tlaku a cukru v krvi, nadmerného telesného tuku a cholesterolu.

ZÁCHRANA na vysoký krvný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Účastníci štúdie požívali šesť gramov tohto prášku zo špargle denne počas 10 týždňov. Oba špargľové prášky vedú k „výraznému“ zníženiu krvného tlaku a glukózy v krvi nalačno. Štúdia dospela k záveru, že kladofyly špargle a spodné stonky „odlišne zlepšujú“ hypertenziu.

Draslík ako záchranca

Podľa Blood Pressure UK má špargľa „obzvlášť vysoký obsah draslíka“. Je dokázané, že tento minerál bojuje proti vysokému krvnému tlaku. Draslík ovplyvňuje, koľko tekutín je uložených vo vašom tele a koľko sa uvoľňuje. Problém nastáva, keď vaše telo zadržiava vodu, čo bude mať za následok viac tekutín vo vašej krvi. To následne vytvára dodatočný tlak na steny vašich tepien, čím sa zvyšujekrvný tlak. Na odstránenie prebytočnej tekutiny z krvi potrebujete „jemnú rovnováhu“ sodíka a draslíka.

Príliš veľa sodíka môže zvýšiť váš krvný tlak a spôsobiť, že vaše telo zadrží viac vody. Draslík však môže pomôcť vytiahnuť vodu z krvi do obličiek.

Charitatívna organizácia uzavrela: „Konzumáciou väčšieho množstva potravín s vysokým obsahom draslíka môžete pomôcť obnoviť rovnováhu, čo umožní obličkám dobre fungovať a zníži váš krvný tlak.“

Viac o téme: ZdravieŠpargľaVysoký krvný tlak
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9