Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Keď sa NESTÍHATE počas dňa najesť: 6 VEČERNÝCH jedál, po ktorých nebudete ráno NAFÚKNUTÍ!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Stačí si len vybrať tie správne jedlá, ktoré zasýtia a neublížia vašej postave. Najesť sa tak môžete s pokojným svedomím aj vo večerných hodinách.

Aj vy patríte k tým, ktorí sa občas nestíhajú poriadne najesť počas dňa a po príchode domov vyrabujú chladničku? Každý vie, že takéto večerné vyjedanie sa môže nepriaznivo odraziť nielen na vašej postave, ako sa na livestrong.com. Okrem nadbytočných kilogramov vám výber nesprávnej stravy môže spôsobiť nepríjemné nadúvanie. Ako sa nasýtiť bez priberania a nafukovania? Pozrite sa na 6 chutných receptov, ktoré zaženú vlčí hlad a aj váš črevný systém bude spokojný.

Čítajte tiež: Táto RYBA vám predĺži ŽIVOT až o 5 rokov: Veľký POTENCIÁL vďaka látkam, ktoré sú dôležité pre telo!

1. Mini banánovo-mandľové sendviče

Obsah kalórií: 156

Ak hľadáte skvelú kombináciu občerstvenia na neskorú nočnú hodinu, vyskúšajte túto pochúťku. Obsahuje všetky tri makroživiny - bielkoviny, sacharidy a tuky, ktoré sú zdraviu prospešné. Stačí, ak doma máte banán a mandľové maslo. Nakrájajte ho na plátky, jeden potrite maslom a prilepte druhý kúsok. Okrem toho, že zaženiete chuť na sladké, tieto mini sendviče vás zasýtia veľmi rýchlo bez toho, aby ste ich zjedli priveľa.

2. Popcorn s nízkym obsahom soli

Obsah kalórií: 221

Filmový večer bez popcornu akoby nebol! Častokrát sa v ňom nachádza priveľa soli a palmového oleja, ktorý obsahuje nasýtené mastné kyseliny, prispievajúce k vzniku civilizačných chorôb. Nemusíte sa však obávať, tejto pochúťky sa nemusíte vzdať. 

„Stačí, ak vymeníte slanú maslovú verziu za produkt s nižším obsahom soli. O tej je totiž známe, že keď jej je príliš veľa, spôsobuje zadržiavanie vody,“ konštatovala autorka kníh o zdravom stravovaní Bonnie Taub-Dixová.

Podľa nej si treba dávať pozor na množstvo, ktoré skonzumujete. 

„Aj keď je popcorn nízkokalorický, konzumácia veľkého množstva pred spaním býva často príčinou nadúvania druhý deň,“ poznamenala Taub-Dixová.

Keď sa NESTÍHATE počas
Zobraziť galériu (3)

 Ak je pre vás málo slaný, môžete ho dochutiť bylinkami, alebo pridať mandle, dodajú tak zdravé tuky.

3. Jablko poliate horkou čokoládou a posypané mandľami

Obsah kalórií: 305

Ak chcete večer zakončiť niečím sladkým, ovocie je skvelou voľbou, ako sa ráno nezobudiť s bruchom ako balónom. Nedostatok hydratácie je častou príčinou nadúvania. Ovocie ho obsahuje dostatok. Nakrájajte jablko na plátky, posypte mandľami a pokropte roztopenou horkou čokoládou.

4. Guacamole s hroznovým olejom a jalapeno

Obsah kalórií: 91

Väčšina guacamole je vyrobená z avokáda zmiešaného s trochou soli, korenia a limetkovej šťavy. Tento snack však posunie obľúbený dip na vyššiu úroveň. Stačí, keď skombinujete avokádo s hroznovým olejom, jalapeno papričkou a pomletými pistáciami. Namiesto tortillových čipsov, ktoré majú často vysoký obsah soli, si dajte tento dip s nakrájanou uhorkou, mrkvou, alebo stonkovým zelerom. Ak nemáte hroznový olej, použite olivový.

5. Mix goji, mandlí a kakaa

Obsah kalórií: 172

Príprava tohto mixu nezaberie prakticky žiadny čas. Za malú chvíľku si pripravíte chrumkavé občerstvenie, ktoré uspokojí vaše chuťové poháriky a nespôsobí nadúvanie. Tento recept kombinuje tri jednoduché potraviny - kakaové bôby, plody kustovnice čínskej a mandle.

Keď sa NESTÍHATE počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

6. Jahody obalené v čokoláde

Obsah kalórií: 184

Ak máte chuť na sladkosti, jahody namáčané v horkej čokoláde sú skvelým kompromisom. Zdravé čokoládové tyčinky často obsahujú umelé cukry alebo alkoholy, ktoré môžu viesť k nadúvaniu a plynatosti. 

„Jahody namáčané v čokoláde majú nižší obsah kalórií a vyšší obsah živín a nebude vás po nich nadúvať,“ dodala na záver Taub-Dixová.

Viac o téme: ZdraviePrevenciaObčerstvenieSnacky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9