Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zabijak baktérií? Táto polievka je vraj oveľa silnejšia ako antibiotiká

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thinkstock.com)

Aj keď sa čoraz častejšie hovorí o rezistencii na antibiotiká, stále predstavujú účinnú skupinu liečiv, ktoré potláčajú rast resp. zabíjajú choroboplodné mikróby a chránia tak organizmus pred infekciami. Údajne však existuje niečo, čo má až 100-krát väčšiu silu než antibiotiká.

Takúto účinnosť potvrdili odborníci na základe výskumu na Washington University. Polievka, ktorá obsahuje určité ingrediencie, má podľa portálu Healthyfoodhouse.com obrovskú silu než antibiotiká. Konkrétne cesnak - známy a osvedčený liečebný prostriedok.

Čítajte tiež: Špeciálny bod na prste, o ktorom takmer nikto nevie: Do pár sekúnd zníži krvný tlak a zbaví vás bolesti!

Považuje sa za ničiteľa baktérií, pôsobí ako šetrné antibiotikum pri všetkých zápalových ochoreniach. Už stovky rokov je účinným pomocníkom na liečenie bežných infekčných ochorení, ako sú chrípky, angíny a choroby horných dýchacích ciest. Taktiež pomáha vylučovať škodlivé látky z tela, čistí krv, pomáha pri žalúdočných ťažkostiach, znižuje obsah cholesterolu a cukru v krvi a v neposlednom rade je účinnou prevenciou proti chrípke a nachladnutiu.

Ingrediencie na zázračnú polievku

Na prípravu zázračnej polievky potrebujete:

  • 50 olúpaných a očistených strúčikov cesnaku (približne 5 hlávok).
  • 2 lyžice masla.
  • 2 lyžice olivového oleja.
  • 2 veľké, na kocky pokrájané biele cibule.
  • 1 lyžica čerstvého nakrájaného tymianu.
  • 250 ml slepačieho vývaru (ako základ).
  • za hrsť sušených byliniek, napríklad petržlenu, bobkového listu.
  • 3 poháre kociek zo suchého chleba.
  • 1 šálka kyslej smotany.

Okrem cesnaku obsahuje polievka aj ďalšie ingrediencie, ktoré sú pre nás zdraviu prospešné. Konzumácia tejto polievky je rozhodne skvelou voľbou, ak chcete niečo spraviť pre svoje zdravie.

Zabijak baktérií? Táto polievka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Príprava

Rozohrejte rúru na 180 ° C. Prerežte strúčiky cesnaku na polovice, pokvapkajte olivovým olejom a zabaľte do alobalu. Pečte po dobu 90 minút, potom nechajte cesnak vychladnúť na niekoľko minút. Za tú dobu si zohrejte  2 lyžice olivového oleja s maslom za mierneho ohňa. Pridajte cibuľu a povarte ju po dobu 10 minút.

Roztlačte upečený cesnak na kašu a pridajte ju do panvice, kde varíte cibuľu, olej a maslo. Dobre premiešajte, pridajte nakrájaný tymián, kurací vývar a čerstvé bylinky. Stíšte oheň, pridajte chlieb a varte 5 minút, alebo kým sa kocky chlebu nezmäknú.

Po dovarení polievku dobre premiešajte, až kým nebude mať príjemnú krémovú textúru. Môžete si pomôcť mixérom. Zmes potom  vráťte  späť do panvice a pridajte kyslú smotanu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Dobrú chuť!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9