Špeciálny bod na prste, o ktorom takmer nikto nevie: Do pár sekúnd zníži krvný tlak a zbaví vás bolesti!

Zdroj: thinkstock.com
2018-01-16 05:55:00

Pilulky už ani zďaleka nie sú jediným riešením, ak vás bolí hlava či trápi stuhnutý chrbát. Na tele máme akupresúrne body, ktorých masírovanie a stláčanie vás zbaví zdravotného problému a hneď sa vám uľaví. Vedeli ste však o špeciálnom bode na prste?

Trik používaný v armáde

Podľa portálu healthonlinecentral.com sa  v armádnej medicíne používa jedna nezvyčajná metóda, ktorá ihneď postaví vojakov na nohy! Bolesti sú u nich na dennom poriadku. A keďže musia byť stále fit, tento spôsob sa u nich v medicíne udomácnil a robia ho na dennom poriadku. Po ňom sa bolesť zastavuje rýchlo a taktiež zotavenie nie je také pomalé. Ako potvrdil jeden armádny dôstojník, vďaka tomuto triku sa dokážu vojaci v rekordnom čase postaviť na nohy a pokračovať v boji!  

Čítajte tiež: Veľký omyl, na ktorý môžete tvrdo doplatiť: Svetový trend v stravovaní ako podvod?!

Kde sa nachádza a ako funguje?

Tento zázračný bod sa nachádza na prste, konkrétne na brušku prostredníka oboch rúk. Po jeho zatlačení minimálne na jednu minútu pocítite obrovskú úľavu! Dokonca údajne dokáže znížiť krvný tlak, vráti vedomie a zastaví závrate.

Na zatlačenie bodu na prste použite pero, ktoré by však nemalo byť príliš ostré. Prípadne môžete siahnuť po obyčajnom kľúči alebo inom podobnom predmete. Tlačte na miesto približne jednu minútu. Nezľaknite sa! Zažijete totiž skľučujúcu bolesť, no po minúte by malo byť po bolesti v prste a vôbec akejkoľvek inej bolesti v tele. Ako vlastne funguje? Ide o blokátor bolesti. Jedna prudká bolesť, ktorú pocítite v prste, aktivuje v mozgu vyplavovanie endorfínov. Tie následne utlmia vnímanie bolesti v celom tele.

Chronické choroby nevylieči

Pozor! Ide o prvú pomoc, ako sa rýchlo zbaviť bolesti, keď nemáte pri sebe lieky. Tento trik však nelieči chronický vysoký krvný tlak či iné ochorenie z dlhodobého hľadiska. V tomto prípade vám pomôže len liečba, naordinovaná lekárom.

2018-01-16 05:55:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia