Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výčitky svedomia bokom: Tieto potraviny môžete jesť kedykoľvek a v akomkoľvek množstve

Doprajte si, čo vám hrdlo ráči!
Doprajte si, čo vám hrdlo ráči! (Zdroj: profimedia.sk)

Je ťažké odolať čokoláde, koláčom alebo nezdravým čipsom. Mnohí to poznajú, že pocit hladu sa niekedy jednoducho nedá ovládať. Našťastie, existujú dobroty, ktoré môžete konzumovať počas celého dňa, dokonca aj neskôr večer a nepriberiete ani gram!

Hoci potraviny s nulovým obsahom kalórií neexistujú, sú také, ktoré si môžete vychutnať bez toho, aby ste sa museli obávať o svoju postavu. Čo je na tom najlepšie, tieto dobroty obsahujú výživné látky, vrátane vitamínov, minerálnych látok a vlákniny, ktoré naše telo potrebuje. Obsahujú prevažne vodu a vlákninu, ktorá vám pomôže cítiť sa a zostať plní.

Čítajte tiež: Cyklistky robia v lete chybu: Kruté následky obľúbeného športu, sexuálny život na bode mrazu!

Zeler (6 kalórií)

Približne 95% zeleru je voda. Táto zdravá bomba obsahuje 30% dennej potreby vitamínu K. Najlepšie je jesť zeler, keď je čerstvý. Väčšinu svojich užitočných vlastností stráca do piatich dní od narezania.

Rukola (10 kalórií)

Dve šálky plné rukoly majú 10 kalórií. Pomáhajú vám ostať štíhlymi bez toho, aby ste si nejako poškodili zdravie. Skombinujte rukolu s bielym syrom a pokvapkajte olivovým olejom.

Vaječné bielka (17 kalórií)

Pochutnajte si na vaječných bielkach v ľubovoľnom množstve. Ocenia to hlavní tí, ktorí dodržiavajú diétu. Ak zmixujete bielka s rajčinami, máte zdravú omeletu!

Šalát (10-20 kalórií)

Šalát je plný vitamínov, vrátane A a C, ako aj kyselinou listovou a železom. Je prakticky bez kalórií, takže jeho spotreba vo veľkom množstve nespôsobí žiadne zvýšenie telesnej hmotnosti.

Uhorka (16 kalórií)

Uhorky obsahujú takmer rovnaké množstvo vody ako zeler. Čerstvé uhorky majú významné zdravotné výhody. Šupka obsahuje väčšinu svojej nutričnej hodnoty, najmä betakaroténu, ktorý je dobrý pre naše oči. Nezbavujte ich šupky, prídete o množstvo zdraviu prospešných látok!

Karfiol (25 kalórií)

Karfiol je vynikajúcim zdrojom vitamínov C a K. Najvýživnejší je v surovom stave.

Rajčiny (25 kalórií)

Rajčiny sú plné lykopénu, vitamínu A, C a B2, kyseliny listovej, vlákniny, chrómu a draslíka. Sú prakticky bez kalórií a poskytujú rôzne výživné látky, ktoré sú dôležité pre naše zdravie.

Brokolica (31 kalórií)

Brokolica je obľúbená hlavne medzi tými, ktorí sa snažia chudnúť. Okrem vitamínov A, C, E a K obsahuje približne 20 % dennej potreby vlákniny.

Morské riasy (32 kalórií)

Morské riasy obsahujú veľké množstvo jódu a sú takmer bez kalórií. To však neznamená, že by ste mali do seba nahádzať neobmedzené množstvo sushi s morskými riasami. Nezabúdajte, že ryža má vysoký glykemický index a neprispieva k rýchlej strate hmotnosti.


Je tradičná čínska medicína skutočne zázračná? Poburujúce odhalenie vás presvedčí


Čerstvý hrášok (35 kalórií)

Má veľmi nízky obsah kalórií: šálka hrášku obsahuje okolo 35 kalórií. Obsahujú vlákninu a taktiež bielkoviny.

Grapefruit (50 kalórií)

Grapefruity pomáhajú stabilizovať hladinu cukru v krvi. Sú plné vitamínu C a kvôli svojej nízkej kalorickej hodnote vám môžu pomôcť získať štíhly pás.

Melón (55 kalórií)

Melón uspokojí váš maškrtný jazýček bez toho, aby ste mali výčitky. Obsahuje viac ako polovicu odporúčanej dennej hodnoty vitamínov A a C.

Jahody (50 kalórií)

Ďalšia nepostrádateľná potravina pre všetkých, ktorí sa chcú zbaviť prebytočných kilogramov. Jahody sú bohaté na draslík a vlákninu a majú protizápalový účinok.

Černice (62 kalórií)

Sú plné antioxidantov a vitamínu C. Okrem toho majú úžasnú chuť. Sú bezpečné aj pre tých, ktorí sú na diéte. Obsah kalórií je relatívne nízky.

Pomaranče (80 kalórií)

Pomaranče sú pre mnohých jedny z najchutnejších druhov ovocia. Ukrýva sa v nich vysoké množstvo vitamínu C. Biela stredná vrstva pod oranžovou šupkou obsahuje veľa vlákniny, čo pomáha znižovať hladinu cholesterolu.

Čučoriedky (85 kalórií)

Na rozdiel od iných druhov ovocia, čučoriedky sa môžu pochváliť veľkým množstvom antioxidantov. Taktiež obsahujú vitamíny A, B, C, E, meď, zinok a železo. Nielenže podporujú chudnutie, ale sú skvelou prevenciou rakoviny a znižujú dopady ochorení, ako je Alzheimerova choroba a demencia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9