Cyklistky robia v lete chybu: Kruté následky obľúbeného športu, sexuálny život na bode mrazu!

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-08-10 14:00:00

S cyklistikou v lete radšej opatrne. Lekári varujú najmä náruživé cyklistky, ktorým môže bicyklovanie privodiť sexuálne problémy a zničiť milostný život. Hoci má tento druh športu nesporné výhody, šliapaním na pedále si môžete privodiť aj nepríjemnú infekciu.

Cyklistky môžu počas horúcich letných dní zaskočiť chúlostivá vec. Ak vás počas bicyklovania, ľudovo povedané, začne bolieť či páliť zadok, radšej z neho zosadnite. Lekári varujú, že vám hrozí vaginálna infekcia. Podľa odborníčky z London Gynaecology sa zapareniny v intímnych oblastiach po bicyklovaní týkajú nielen žien, ale aj mužov.

Čítajte viac: Temná stránka jogy, o ktorej vie málokto: Môže sa vám vypomstiť

Ako pre portál Metro.co.uk uviedla gynekologička Pradnya Pisalová, s dlhodobým sedením na bicykli sa najčastejšie spájajú odreniny, vyrážky, precitlivená či naopak znecitlivená pokožka, vaginálne podráždenie a infekcie, podráždený konečník, kožné infekcie a zápaly močových ciest.

Sexuálny život v koncoch

Hoci bicyklovanie neprospieva intímnym partiám oboch pohlaví, o niečo horšie následky môže zanechať na ženskom zdraví. Dôvodom je fakt, že sa počas sedenia vyvíja prílišný tlak na pošvu. Výsledkom môže byť bolestivý opuch intímnych partií. Ak sa mu chcete aspoň čiastočne vyhnúť, určite investujte do kvalitných cyklistických nohavíc s vypchávkou.

Okrem infekcie či opuchlín vás ale môže potrápiť aj zníženie sexuálneho libida. Zo štúdie Yalovej univerzity z roku 2006 vyplýva, že ženy, ktoré na bicykli prešli viac ako 100 míľ za týždeň, uvádzali problémy spojené so sexuálnou dysfunkciou. Jednoducho povedané, neboli schopné dosiahnuť orgazmus. 


Tagy:
sex bicyklovanie infekcia gynekologické problémy

2017-08-10 14:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia