Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zázračný kokosový olej: 6 dôvodov, prečo ho mať doma

Kokos je výborné ovocie, ktoré lieči.
Kokos je výborné ovocie, ktoré lieči.

Počuli ste už o účinkoch kokosového oleja? Dá sa využiť ako potravina, telová a vlasová kozmetika a tiež pri chudnutí. Avšak na rozdiel od iných olejov dokonca aj lieči! Vďaka nemu je človek zdravý, čo je hlavný dôvod, prečo by mal byť súčasťou každej domácnosti.

1. Pomáha znížiť hmotnosť.

Kokosový olej sa odporúča pri chudnutí, keďže dokáže zasýtiť na dlhšiu dobu a zlepšuje trávenie. Má nižšiu kalorickú hodnotu a pomáha k rýchlejšiemu fungovaniu metabolizmu. Jeho priaznivé účinky vyskúšali aj známe svetové celebrity ako Lady Gaga alebo Madonna, ktoré si vďaka nemu udržiavajú štíhlu postavu.

2. Zabezpečí krajšiu pleť a vlasy.

Na poškodené vlasy je kokosový olej priam ideálny. Obsahuje bielkoviny, ktoré vlasy krásne vyživia. Ak ho vmasírujete do pokožky hlavy, pomôže vám zmierniť problémy s lupinami. Ulahodí aj pleti, keďže obsahuje antioxidanty, ktoré pomáhajú zabrániť predčasnému starnutiu pleti. Je skvelou náhradou telového mlieka a pleťových krémov, pričom je vhodný aj pre tých, ktorí majú mastný typ pleti.

3. Posilní kosti a zuby.

Olej zlepšuje vstrebávanie vápnika a horčíka v tele, ktoré sú dôležité pre zdravé zuby a kosti. Navyše írski vedci zistili, že dokáže ničiť baktérie, ktoré spôsobujú zubný kaz. Damien Brady, ktorý viedol výskum, vyhlásil, že by sa pri výrobe zubných pást mohol stať alternatívou pre chemické prísady, ako je fluór.

4. Posilňuje imunitný systém.

Kokosový olej obsahuje kyselinu laurovú, ktorá má antibakteriálne účinky. Jeho konzumáciou si posilníte imunitný systém a zmierni ochorenia ako prechladnutie, či chrípka.

5. Pomáha zvýšiť „dobrý“ cholesterol.

Napriek obsahu nasýtených tukov sa nemusíte báť jeho konzumácie, lebo priaznivo ovplyvňuje metabolizmus cholesterolu. Má vplyv na oba typy, na LDL cholesterol, ktorý sa označuje ako „zlý“, keďže roznáša tuk po tele a na HDL cholesterol, označovaný ako „dobrý“, keďže odpratáva tuk a vracia ho do pečene. Zvyšuje „dobrý“ a zároveň znižuje rizikový „zlý“ cholesterol, čím prispieva k ochrane ciev a pomáha predchádzať vzniku srdcovocievnych ochorení.

6. Zmierňuje zápalové ochorenia.

Jeho priaznivé účinky sa ukázali i v prípade zápalových ochorení. Dokáže zmierniť bolesti spojené so zápalom a podľa nedávnych štúdií zlepšuje ochorenia ako reumatoidná artridíta, ktorá postihuje kĺby a ulcerózna kolitída, ktorá spôsobuje zápal vnútornej sliznice hrubého čreva.

Kde olej kúpite?

Ak ste sa rozhodli vyskúšať si jeho blahodárne účinky na vlastnej koži, kúpite ho hlavne v drogériách. Dostanete ho aj v biopotravinách, kde máte istotu, že dostanete panenský kokosový olej bez chemikálií a ďalších pridaných látok. Pri jeho kúpe nemusíte hlboko siahnuť do vrecka, keďže BIO kokosový olej kúpite už za 10 Eur. V drogériách je dokonca lacnejší, ale tam má nižšiu kvalitu.

V každej domácnosti, kde je na prvom mieste zdravie, by preto nemal chýbať kokosový olej, ktorý lieči.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9