Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muži sú po svadbe vystavení riziku: Po sobáši je len jedna cesta späť!

(Zdroj: GettyImages)

Riziko po skoku do chomúta. Odborníci zistili, že muži po svadbe veľmi ľahko a veľmi radi menia svoje návyky a tým ohrozujú svoje zdravie. Na polovičky sa však vyhovárať nemôžu, môžu si za to sami.

Štúdia zistila, že muži majú po svadbe tendenciu priberať, čo môže predstavovať významné riziko pre ich zdravie. Výskum sa podľa portálu Mirror uskutočnil v Číne a ukázal, že muži často začnú priberať už počas prvých 5 rokov manželstva. Nevedno, či je to tým, že sa už neboja, že od nich ženy zutekajú alebo na nich doľahne stres. Pozoruhodné je však to, u koľkých mužov tento problém zaznamenali.

Štúdia využívala údaje z čínskeho prieskumu zdravia a výživy a zamerala sa na osoby vo veku 18 - 45 rokov. Zistilo sa, že manželstvo má významný vplyv na index telesnej hmotnosti (BMI) muža, pričom po svadbe sa u 5,2 % mužov zvýši nadváha a miera obezity až o 2,5 %. Zaujímavé však je, že tento trend nebol pozorovaný u žien.

Shiwen Quan z Čínskej akadémie sociálnych vied to vysvetlil pre časopis Economics and Human Biology: "Tento jav, ktorý sa bežne označuje ako 'šťastný tuk', bol podložený mnohými štúdiami uskutočnenými vo vyspelých západných krajinách. Muži po svadbe často menej cvičia a viac jedia, čo vedie k vyššiemu BMI," prezradil odborník s tým, že pre mužov je veľmi dôležité, aby sa o seba starali aj po tom, čo uzavrú manželský zväzok.

Ak sa skutočne dobre oženili, pomocnú ruku im s radosťou podá ich manželka, ktorá im môže pomôcť znova sa rozhýbať. Pravidelný pohyb pri tom nie je iba o chudnutí, pozitívne vplýva na naše zdravie bez ohľadu na to, či chudneme alebo nie. Významne ovplyvňuje aj psychiku, keď si vďaka športu môžeme “vyvetrať” hlavu a prísť na iné myšlienky.

Na ceste k zdravšiemu telu a chudšej postave by mala byť samozrejmosťou zdravá, pestrá a vyvážená strava. Medzi zeleninu a ovocie, ktoré by sme mali do nášho jedálnička zaraďovať pravidelne, patrí šalátová zelenina, paprika, brokolica či karfiol, paradajky, banány i jablká. Dôležitým prvkom stravy sú aj bielkoviny, ktoré môžete získať napríklad zo strukovín, mäsa, syru či iných mliečnych výrobkov.

 

Viac o téme: PohybPriberanieManzelstvoStastny tuk
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9