Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

6 najlepších NÁPOJOV, ktoré porazia dve muchy jednou ranou: SPÁLIA brušný TUK a spomalia STARNUTIE

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Krajšia pokožka, spomalené starnutie a menej brušného tuku. To sľubujú nasledujúce nápoje, plné živín a antioxidantov, ktoré urobia s organizmom doslova divy.

Ak chce človek s pribúdajúcim vekom vyzerať čo najlepšie, strava musí zohrávať kľúčovú úlohu. To, čo vložíte do úst totiž rozhoduje, koľko vrások sa vám vytvorí a kde vaše telo uloží tuk.

Podľa štúdie publikovanej v Nutrients určité dezerty, sladké pochutiny a jedlá, ktoré sú vyprážané, pečené alebo grilované, spôsobujú rýchlejšie starnutie, poškodenie pokožky a priberanie, píše sa na eatthis.com. Aby ste tomu zabránili, je potrebné sa zamerať na zdravú a vyváženú stravu. Na ceste za štíhlou postavou a pleťou bez vrások vám pomôžu aj určité drinky. Ide o nápoje, ktoré telo hydratujú, obsahujú minimum cukru a kalórií a sú plné živín a antioxidantov, ktoré bojujú so  starnutím a zároveň podporujú chudnutie. 

1. Chlorofylová voda

„Chlorofylová voda je jednoduchý spôsob detoxikácie, podporuje tiež zdravie pokožky a dodáva telu významné množstvo antioxidantov,“ konštatovala registrovaná dietologička Trista Bestová.

6 najlepších NÁPOJOV, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Tie podľa nej odstraňujú z organizmu toxíny a bojujú s voľnými radikálmi. Chlorofylová voda obsahuje prírodné protizápalové zlúčeniny, čo znamená, že pokožka trpí menej zápalmi. Chlorofyl tiež zlepšuje kvalitu červených krviniek, čím im umožňuje prenášať viac kyslíka do buniek.

2. Kombucha

Keď chcete zastaviť starnutie a zhodiť nejaké to kilo, popíjanie kombuchy je tou správnou voľbou. Jej tajomstvo je vo fermentácii.

„Ide o prirodzený proces, ktorý produkuje probiotiká, priateľské baktérie, ktoré pomáhajú udržiavať črevný mikrobióm v dobrom funkčnom stave,“ tvrdí dietologička Hayley Millerová.

Ukázalo sa, že správne pracujúce črevá podporujú reguláciu hmotnosti a zdravé starnutie.

6 najlepších NÁPOJOV, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

3. Voda

Jeden z najefektívnejších nápojov, ktorý spaľuje tuk a udržuje pokožku mladistvú, je obyčajná voda. Tá poskytuje potrebnú hydratáciu dôležitú pre zdravý metabolizmus. Podľa správy publikovanej v Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology je pitie veľkého množstva vody kľúčom k tomu, aby pokožka bola hydratovaná a vyzerala mladšie.

4. Čierna káva

Ak vás ráno nakopne len hrnček čiernej kávy, našli ste jeden z najlepších nápojov na zníženie brušného tuku a zachovanie mladistvého vzhľadu pokožky.

„Je to nápoj bez kalórií, ktorý hydratuje a je plný protizápalových antioxidantov,“ tvrdí dietologička Dana Ellis Hunnesová.

6 najlepších NÁPOJOV, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Veľká štúdia na dospelých Japoncoch, ktorá bola publikovaná v Nutrients, odhalila, že denná konzumácia kávy bola spojená s nižším výskytom brušného tuku.

5. Zelený čaj

Mnohí ľudia si zase nevedia predstaviť, že by sa vzdali svojej rannej šálky zeleného čaju. Našťastie ten má podobné výhody ako čierna káva. Podľa Hunnesovej obsahuje antioxidanty, ktoré zastavujú zápal a zároveň je skvelým nápojom, ktorý hydratuje telo.  Štúdia publikovaná v časopise Journal of Environmental Research and Public Health zistila súvislosť medzi vysokou spotrebou zeleného čaju a nižšími šancami na brušnú obezitu. Iný výskum odhalil, že účastníci, ktorí pili zelený čaj dvanásť týždňov, mali na konci pozorovania menej viscerálneho tuku ako tí, ktorí tak nerobili.

6. Čierny čaj

Podľa Hunnesovej čierny čaj je tiež skvelým nápojom na spaľovanie brušného tuku a spomalenie starnutia. Nie je prekvapením, že tento nápoj sa môže pochváliť antioxidantmi, ktoré pomáhajú predchádzať zápalom, bojujú proti tvorbe vrások a dokonca sa z neho chudne. Podľa správy publikovanej v Molecules čierny čaj obsahuje polyfenoly, o ktorých je známe, že pomáhajú kontrolovať hmotnosť a znižujú riziko obezity. Udržiava tiež pokožku napnutú a dokonale hydratovanú.

Viac o téme: ZdravieChudnutieNápoje
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9