Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poznáme liek proti alergiám! Toto dávajte deťom na tanier

Dávajte svojmu dieťatku rybu, čím ho ochránite pred vznikom alergií.
Dávajte svojmu dieťatku rybu, čím ho ochránite pred vznikom alergií.

Ďalší recept, vďaka ktorému sa zníži pravdepodobnosť vzniku nepríjemných alergií. Ak bude vaše dieťa pravidelne konzumovať ryby, je pravdepodobné, že v neskoršom veku nebude mať alergické reakcie. Ryby sú tak nielen bohaté na zdravé omega-3 mastné kyseliny a vhodné na konzumáciu počas diéty, ale sú i liekom na alergie.

Deti kŕmené rybami počas prvého roku majú o 22 % nižšie riziko vzniku ekzému a o 26 % nižšie riziko vzniku sennej nádchy. Pritom stačí, ak ich budú jesť minimálne dvakrát za mesiac.  Vďaka tomu bude oveľa menej pravdepodobné, že sa u nich v neskoršom veku vyvinie alergia.

Stačí ryba dva alebo trikrát za mesiac

Vedci, ktorí sledovali dojčenskú stravu zistili, že tí, ktorí jedávali ryby, boli o 12 rokov neskôr stále bez alergie. Výsledky výskumu boli publikované v časopise American Journal of Clinical Nutrition a naznačujú, že by mal dať každý rodič svojmu dieťaťu na tanier dvakrát alebo trikrát za mesiac rybu, čím u nich znížia riziká.

Zvyšujú riziko astmy

Ekzém je nepríjemné ochorenie, spôsobuje červené škvrny a pokožka pritom svrbí. Len máloktorá liečba dokáže ekzém úplne vyliečiť. Senná nádcha zase dokáže tiež otráviť život, trpí ňou približne jeden z piatich mladých ľudí. Obe choroby sú spojené so zvýšeným rizikom astmy, preto by mala byť súčasťou detského jedálnička práve ryba.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9