Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Detská kuchárka šokuje kulinársky svet: Učí deti, ako zdravo žiť

Toto je Haile Thomas, len 12-ročná kuchárka, ktorá učí deti, ako žiť zdravo.
Toto je Haile Thomas, len 12-ročná kuchárka, ktorá učí deti, ako žiť zdravo.

Všetkých šéfkuchárov strčí do vrecka! Len dvanásťročná Američanka Haile Thomas je odborníčkou na zdravú výživu a učí deti, ako zdravo variť a žiť. Svojimi zručnosťami prekvapuje celý kulinársky svet, o čom svedčí i Michelle Obama, ktorá ochutnala jednu z jej špecialít.

Haile už od malička zaujímal kulinársky svet. Keď mala 5 rokov začala sa zaujímať o varenie, pomáhala mame a dlhé hodiny sledovala kuchárske relácie. Ambiciózne mladé dievča malo už od útleho veku jasno, čo chce v živote robiť a išla si za tým. Jej kariéra rástla a zapísala sa do rady za zdravší život mladej generácie s názvom Alliance for a Healthier Generation.

Spustila novú šou a pomáhala hotelovej sieti

V roku 2010 spustila vlastnú online šou Kids Can Cook, kde učila deti, ako zdravo žiť, a ako si pripravia zdravé a chutné jedlá, pričom na ich prípravu používala bežne dostupné potraviny. Bola nielen šéfkuchárkou, ale aj moderátorkou. Veľký úspech prišiel po tom, ako ju hotelová sieť Hyatt Hotels & Resorts poprosila, či by im nepomohla pri príprave zdravých jedál pre deti.

"Cieľom týchto jedál je, aby bola ich príprava zábavná. Navyše, jedlá sú pritom čerstvé, chutné a zároveň rafinované. Dúfam, že sa mi podarí dosiahnuť zmenu a inšpirovať deti, aby viedli zdravý životný štýl ," povedala detská kuchárka Haile Thomas.

Založila výučné programy

Okrem toho, že mala svoju vlastnú online šou, stihla založiť tri výučné programy, ktoré sa venujú zdravému životnému štýlu. Navyše sa stihla stretnúť i s uznávanými šéfkuchármi a známymi osobami ako napr. Bill Clinton či Alice Waters.

Žije si svoj sen

Mladá kuchárka sa priznala, že je veľmi šťastná a ďalej sníva o svojich úspechoch.

"Chcem len motivovať svojich rovesníkov a možno v budúcnosti mať vlastnú kuchársku šou. Každý deň žijem svoj sen," povedala nadšene Haile Thomas.

Momentálne žne úspechy, kade sa len pozrie. Chystá sa na cestu do USA, aby naďalej o zdravom jedle poučila svojich rovesníkov.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9