Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prečo je lepšie NEPOUŽÍVAŤ ústnu vodu? VAROVANIE lekára, po ktorom prehodnotíte zubnú hygienu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Používanie antibakteriálnej ústnej vody by malo byť na zváženie. Aspoň podľa odborníka, ktorý upozorňuje na negatívny vplyv tohto prípravku na ústnu dutinu.

Popredný zubár Dr. Gerry Curatola, ktorý je majiteľom stomatologickej ambulancie na Manhattane  v New Yorku tvrdí, že ústnej vode by sa mal vyhnúť každý, kto sa zaujíma o zdravie svojich zubov, píše sa na dailymail.co.uk. Patrí medzi menšiu skupinu odborníkov, ktorí odmietajú a neodporúčajú známe produkty a postupy, čo sa týka hygieny ústnej dutiny. 

"Ústna voda nemá v starostlivosti o ústnu dutinu absolútne žiadnu pridanú hodnotu," šokuje svojim tvrdením doktor Curatola. "Je to len ďalší umelý výtvor priemyslu spotrebných výrobkov."

Prečo je lepšie NEPOUŽÍVAŤ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Škodlivé látky

Podľa lekára mnoho druhov ústnych vôd obsahuje parabény, teda chemikálie používané ako konzervačné látky v potravinách, kozmetike a zubných pastách. Hoci ničia škodlivé mikróby vrátane malých organizmov ako sú baktérie, taktiež opotrebúvajú aj zdravé bunky v ústach. Dr Curatola opísal používanie produktov ako sú ústne vody k agresívnemu zabíjaniu baktérií. Údajne odstránia ochranný film, ktorý chráni zdravie ústnej dutiny. 

"Vždy ma prekvapuje, ako môžu zubári dávať ľuďom pri návšteve ambulancie malé fľaštičky ústnej vody nabité alkoholom a umelými farbivami, ako je fluorescenčná modrá farba, vyrobená z uhoľného dechtu, ktorý je známym karcinogénom," udivuje sa odborník.

Dr Curatola neodsudzuje ústne vody ako také. No namiesto tých kupovaných odporúča dať prednosť domácej ústnej vode s prísadami, ako je pramenitá voda, esenciálne oleje ako mäta a himalájska soľ.

Viac o téme: ZdravieZubyHygienaPrevenciaústna voda
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9