Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

JEMNÁ pokožka ako bábätko nemusí byť snom: PREMEŇTE ju na realitu v prostredí domova!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Veľkým súčasným trendom je mať čistú a žiarivú pokožku, takmer ako bez mejkapu. Často sa označuje ako ‘'baby skin’’, teda prirovnáva sa k jemnej pleti bábätka. Ako ju dosiahnuť?

Bohužiaľ, žiadna pokožka u dospelého človeka nie je jemnejšia ako tá detská. Podobnú štruktúru pleti však môžete mať, stačí sa zamerať na sviežosť pokožky s použitím určitej kozmetiky a špecifických ošetrení, ako sa uvádza na steptohealth.com

Tí, ktorí túto techniku ​​praktizujú, dosahujú zdravý a žiarivý vzhľad tváre bez toho, aby použili nadmerné množstvo mejkapu. Hlavnú úlohu má pokožka, ktorá je ošetrená prípravkami zvýrazňujúcimi konkrétne časti. V tomto článku vám predstavíme, ako dosiahnuť pokožku, ktorá vyzerá takmer ako tá detská.

Vzhľad ''baby skin'' pozostáva z metódy starostlivosti o pleť, ktorej cieľom je ukázať takmer bezchybný vzhľad. Výrazné rúže, ťažké podkladové bázy či očné tiene s výraznými farbami tu však nemajú svoje miesto. Tentokrát pôjdu na vedľajšiu koľaj.

Kľúčom je prirodzenosť a hydratácia 

Prirodzenosť má prevahu! Umocňuje ju zopár kozmetických prípravkov, ktoré prispievajú k jednoduchému vzhľadu. Do tejto kategórie patria hydratačné krémy, balzamy na pery a rozjasňovače.

Aby ste dosiahli zamatový vzhľad, musíte pleť hydratovať a uistiť sa, že sú vaše kozmetické produkty vhodné pre každý typ pleti. Pred týmto krokom je však potrebné hĺbkové čistenie tváre, aby boli póry čisté.

JEMNÁ pokožka ako bábätko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Hygiena tváre tiež podporuje odstraňovanie odumretých kožných buniek a podporuje regeneráciu povrchových vrstiev pokožky, aby tvár získala prirodzený lesk. 

Ako dosiahnuť "baby skin"

Na získanie tohto efektu je potrebné viac, než sa len vzdať vrstiev make-upu. Vtedy prichádza na rad intenzívna starostlivosť o pleť, ktorá rozžiari pokožku aj zvnútra.

  1. Vyčistite si pleť

Tento proces začína odstránením make-upu a končí exfoliáciou. Peelingom úplne odstránite všetky stopy odumretých kožných buniek, potu a kožného mazu. Urobte to aspoň raz týždenne a okrem toho, že sa zbavíte nečistôt, stimulujete aj prietok krvi.

  1.  Hydratujte

Na podporu prirodzeného jasu vašej tváre je vhodnou možnosťou sérum s vitamínom C a látky s kyselinou hyalurónovou (HA). Táto zlúčenina, ako uvádza publikácia Acta Bioclinica, zohráva rozhodujúcu úlohu pri hydratácii extracelulárneho priestoru, priťahuje molekuly vody a vytvára fyziologické podmienky pre difúziu, migráciu a triedenie dermálnych buniek.

Odporúča sa používať hydratačné krémy obsahujúce opaľovací krém. Toto je spôsob, ako sa postarať o svoju pokožku pred skazami spôsobenými UV žiarením.

  1.  Ľad

Tajomstvom žiarivej pokožky tváre je dokončiť čistenie nanesením ľadu na vylepšenie výsledku. Ľudia s citlivou pokožkou by mali kocku zabaliť do látky.

  1. Ľahký make-up

Zvýraznite si kontúru nosa a svoje lícne kosti rozjasňujúcimi kvapkami, ktoré dodajú prirodzenú farbu. Táto kozmetika pôsobí priamo na pokožku alebo sa môže zmiešať s hydratačným krémom.

Zvýraznite si obočie ceruzkou, ktorá je o trochu tmavšia ako farba vašich vlasov. Na pery vyberte balzam s výživnými látkami, ako je kakaové maslo alebo med. Tieto zložky prispievajú k tomu, že pery budú bez popraskania.

Ďalšie tipy

Okrem starostlivosti o pleť, ktorú si môžete dopriať doma, existujú aj minimálne invazívne estetické ošetrenia, ktoré podporujú vzhľad „baby skin“.

JEMNÁ pokožka ako bábätko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Kyselina hyalurónová

Infiltrácia elastickej kyseliny hyalurónovej pomocou kanyly prehlbuje oblasť na tvári, kde vyčnieva líce a pomáha dosiahnuť „detskú pokožku“. Jedno sedenie za rok doplní objem, ktorý lícne kosti časom strácajú. Ošetrenie tiež zaobľuje a zvýrazní líca.

Peelingy

Zmesy kyselín sú ideálne na zlepšenie vzhľadu pokožky. Tieto peelingy sa pripravujú podľa potrieb každého typu pleti a zvyčajne obsahujú kyseliny nasledujúcich typov:

  • Kyselina fytová
  • Kyselina kojová
  • Kyselina mliečna
  • Kyselina pyrohroznová
  • Kyselina salicylová
  • Kyselina glykolová
  • Kyselina mandľová

Maximálne 6 sedení v priebehu 21 dní po sebe môže človeku pomôcť dosiahnuť rovnomernú a žiarivú pleť bez škvŕn. Počet peelingov je určený podĺa stavu pokožky. Zákrok vykonáva dermatológ alebo kozmetológ, keďže majú odborné znalosti na miešanie kyselín.

Intenzívne pulzné svetlo (IPL)

Intenzívne pulzné svetlo (IPL) je vhodnou metódou na zosvetlenie pleti. Táto technika má značné výhody:

  • Vyrovnáva pleť
  • Objasňuje žily
  • IPL odstraňuje rozšírené póry
  • Vybledne začervenanie
  • Podporuje tvorbu nového kolagénu
  • IPL vymaže škvrny spôsobené UV žiarením

Pri IPL sa vykonáva peeling na báze svetla. Je to metóda, ktorá sa musí vykonávať pod dohľadom vyškoleného personálu.

Endermológia

Ide o intenzívnu mechanickú masáž tváre pomocou špeciálneho prístroja. Cieľom je aktivovať fibroblasty a produkovať kyselinu hyalurónovú, elastín a kolagén. Po masáži je dobré naniesť si biocelulózovú masku, ktorá hydratuje, vyhladzuje jemné linky a zosvetľuje tón. Šestimi sedeniami stimulujete mikrocirkuláciu a pleť získa svoje prirodzené svetlo.

Kyseliny, ktoré pomôžu

Medzi kyselinami odporúčanými na dosiahnutie „baby skin“ vynikajú niektoré, ktoré majú okamžité účinky. Sú to alfa-hydroxy kyselina alebo kyselina glykolová a retinol alebo beta-hydroxy kyselina. Pripisuje sa im minimalizácia nedokonalostí pleti, redukcia otvorených pórov, vyhladenie vrások a spevnenie stavu pleti. Dávky týchto zlúčenín by mal predpisovať dermatológ.

Viac o téme: ZdraviePleťPokožkaPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9