Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obľúbený ŠPORT môže NEGATÍVNE zmeniť intímny život: Toto robí so SEMENNÍKMI!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Problémy s erekciou sa stávajú čoraz bežnými najmä u ľudí nad 40 rokov. Môžu byť za tým rôzne príčiny, no doktorka Ellie Cannonová upozorňuje hlavne na jednu, ktorá bude zrejme pre mnohých prekvapivá.

V relácii ITV Morning prezradila, že výskum prišiel na jeden rizikový faktor impotencie, ktorý by mohol narušiť intímny život, ako sa píše na express.co.uk.

Pravidelný fyzický pohyb je bezpochyby dôležitý pre zdravý chod ľudského organizmu a ponúka množstvo výhod. Na druhej strane, pri jednej aktivite by mali byť muži opatrní. Výskum z Wroclawskej lekárskej univerzity v Poľsku, publikovaný v časopise Sports Medicine, naznačuje, že cyklisti by mali pri bicyklovaní pravidelne vstávať zo sedadla.

Čítajte tiež: Z práčky môžete OCHORIEŤ: Hrozí hnačka či SALMONELA, robte TOTO a zabránite tomu!

Poškodené nervy v intímnych partiách

Hoci cyklistika predstavuje šport, ale aj dopravný prostriedok, ktorý mnohí milujú, mohla by negatívne ovplyvniť sexuálny život. 

Dr Ellie dodala: „Bicyklovanie pravdepodobne spôsobuje erektilnú dysfunkciu, pretože sa tým poškodzujú nervy v semenníkoch, čo nie je dobré z hľadiska plodnosti a iných podobných vecí."

Výskum tak vyzýva cyklistov, aby aspoň zvážili státie na pedáloch každých desať minút, čím by sa vyhli erektilnej dysfunkcii. Zároveň odborníci upozorňujú, že za bežnými príčinami necitlivosti genitálií môže byť zlá technika jazdy a taktiež nesprávny typ bicykla. 

Po preskúmaní 22 štúdií o tom, ako sa muži môžu vyhnúť bolestivosti sedla, vedci identifikovali účinné riešenia, medzi ktoré patrí použitie cyklosedačky „bez nosa“ na presmerovanie tlaku z oblasti genitálií.

Doktorka Ellie dodala: „Vyžaduje sa, aby sedadlá na bicykloch boli vhodnejšie pre mužov bez nástavca vpredu, ktorý stláča intímne partie. Nezabúdajte pravidelne vstávať zo sedadla!"

Obľúbený ŠPORT môže NEGATÍVNE
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Bicyklujte, ale znížte riziko!

Cieľom výskumu však nie je odradiť mužov od bicyklovania.

Kamil Litwinowicz, hlavný autor z Wroclawskej lekárskej univerzity, vysvetľuje: „Nechceme, aby muži prestali bicyklovať. No na zníženie rizika je dobré, keby viac stáli na pedáloch alebo používali iné sedadlo. Mnoho mužov zápasí s nepohodlím pri jazde na bicykli a sú na mieste obavy, že to môže viesť k sexuálnym problémom. Na druhej strane, existujú aj silné dôkazy, že samotné sedenie je spojené s erektilnou dysfunkciou, takže bicyklovanie ako forma aktivity môže toto riziko znížiť."

Zaujme vás: Má 60 rokov a stále vyzerá MLADO: Nazrite do zákulisia KUCHYNE herca Toma CRUISA!

Bicyklovanie, ako aj rôzne druhy cvičenia, sú teda stále veľmi prospešné aj pre sexuálne zdravie. Hlavným posolstvom štúdie je pravidelne sa pri bicyklovaní postaviť na nohy a zvážiť iné sedlo. Navyše dôkazy o cyklistike a erektilnej dysfunkcii nie sú ešte jasné, pretože niektoré štúdie túto súvislosť neobjasnilii.

Národná zdravotná služba (NHS) vysvetľuje, že erektilná dysfunkcia môže byť spôsobená rôznymi dôvodmi, od stresu až po fyzické zdravie. Odborníci naliehajú na návštevu praktického lekára, ak sa problém vyskytuje.

Viac o téme: ZdravieErekciaPrevenciaErektilná dysfunkcia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9