Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sexuálne hračky môžu šíriť SALMONELU a POŠKODIŤ genitálne tkanivo: Toto už NEROBTE!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Hoci nie je nič zlé na tom spestriť si intímny život sexuálnymi pomôckami, ak ich používate dva dni po sebe, môžete si to poriadne odniesť. Akú daň si to môže vypýtať?

Odborníčka na sex dvíha varovný prst a upozorňuje, že sexuálne hračky by ste nemali nikdy použiť opätovne do 24 hodín. Dokonca aj v tom prípade, ak ste ich vyčistili. Je jasné, že ak ich použijete tam "dole", zašpinia sa. O to dôležitejšie je poriadne ich umyť, keďže hrozí vystavenie sa nebezpečným plošticiam. Odborníčka však zdôrazňuje, že i napriek ich vydrhnutiu niektoré baktérie a vírusy ostanú na hračkách aj 24 hodín, ak sa píše na thesun.co.uk.

Čítajte tiež: Čo robiť, aby JAHODY vydržali čerstvé celé DNI? Žiadny sen, takto to DOSIAHNETE!

Ako ich vyčistiť?

Aj preto treba vyzdvihnúť, že i hygiena hračiek má zmysel pre ľudské zdravie. Zanedbanie starostlivosti môže spôsobiť výskyt baktérií v okolí pohlavných orgánov. Na celý proces očisty je pritom potrebné klasické mydlo a voda, keďže väčšina sexuálnych hračiek je vyrobená zo silikónu, skla, kovu alebo PVC. Uistite sa však, že používate jemný čistiaci prostriedok bez vône, aby ste si nepokazili rovnováhu PH a nespôsobili infekciu. Z časového hľadiska je vhodné držať sa 20 sekúnd, počas ktorých hračku budete čistiť, čiže rovnako, ako je to pri umývaní rúk.

Vhodným nástrojom je mäkká zubná kefka, ktorá sa dostane i do rôznych drážok, ktoré zachytávajú nečistoty.

Sexuálne hračky môžu šíriť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čo hrozí?

Pippy Murphyová, odborníčka na vzťahy a sex, uviedla a potvrdila, že „niektoré štúdie ukazujú, že i keď sa hračka umyje, niektoré vírusy na nej môžu zostať aj 24 hodín po očiste.“ 

„Dobrá hygiena je prvoradá, pokiaľ ide o vkladanie predmetov do vagíny alebo konečníka. Sexuálne pomôcky môžu šíriť baktérie ako salmonelu, shigellu, E. coli a kampylobakter a tiež hepatitída A,B a C, kvapavka a chlamýdie,“ uvádza špecialistka na sexuálne a reprodukčné zdravie, doktorka Deborah Leeová.

Ak sa nebudete riadiť týmito radami, podľa doktorky riskujete traumatizáciu genitálnej oblasti, poškodenie genitálneho tkaniva alebo rozvoj infekcie alebo alergickej reakcie.

Viac o téme: ZdravieSexSexuálne pomôcky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9