Čo robiť, aby JAHODY vydržali čerstvé celé DNI? Žiadny sen, takto to DOSIAHNETE!

Zdroj: gettyimages.com
2022-05-31 14:00:00

Jar a leto bez tohto ovocia je pre mnohých nepredstaviteľné. O to horší a frustrujúcejší je fakt, že má svoju obmedzenú trvanlivosť. Avšak iba v tom prípade, ak nevyskúšate tento trik!

Ako pri väčšine ovocia, aj čerstvo nazbierané jahody vydržia len pár hodín. Oči by jedli, takže opäť máte košík plný tohto šťavnatého sladkého ovocia, no už teraz viete, že polovicu z neho budete druhý deň vyhadzovať?

Akonáhle jahody stratia svoju čerstvosť, začnú byť kašovitej formy a ich sladká chuť zmizne. Môže sa na nich ukázať aj pleseň, ktorá sa potom rýchlo rozšíri na iné ovocie, ako upozorňuje express.co.uk. Za pomoci vody a bieleho octu sa však môžete postarať o predĺženie ich životnosti o niekoľko dní.

Čítajte tiež: Keď s PANKREASOM nie je niečo v poriadku: Pohľad do TOALETY prezradí PROBLÉM!

Ako na to?

Potrebujete:

  • Biely ocot
  • Vodu
  • Veľkú misu

Postup:

Do veľkej misky pridajte pol šálky bieleho octu a dva a pol šálky vody. Do zmesi dajte jahody a nechajte ich tam niekoľko minút. Kyselina octová nachádzajúca sa v bielom octe pôsobí ako dezinfekčný prostriedok a zabíja všetky baktérie a spóry plesní na ovocí. Zo smesi vytiahnite jahody a dôkladne ich osušte. Je dôležité, aby ste ich úplne vysušili, pretože prebytočná vlhkosť môže spôsobiť rýchlejšie plesnivenie. Potom jahody uložte na papierovú utierku do chladničky. Touto metódou môžete predĺžiť aj životnosť černíc a malín.

Ďalším spôsobom, ako zabezpečiť, aby vaše jahody vydržali dlhšie, je ponechať stonky na plodoch čo najdlhšie. Ak spozorujete plesnivejúce alebo mäkké bobule, odstráňte ich čo najskôr, aby sa pleseň nerozšírila.

Fotogaléria


Tagy:
jahody ovocie skladovanie

2022-05-31 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia