Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

DETOXIKUJTE svoje telo v rekordne KRÁTKOM čase: Preč so ŠKODLIVÝMI látkami vďaka týmto TIPOM!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Alkohol možno považovať za toxickú tekutinu, ktorá škodí ľudskému organizmu. Preto je najlepšie telo čo najskôr očistiť a detoxikovať. Obzvlášť vtedy, ak ste vypili alkohol vo väčšom množstve.

Vtedy trpí pečeň i ostatné orgány. Stáva sa, že si doprajete viac, no na druhý deň máte povinnosti. Čo robiť v tom prípade podľa healthfully.com?

Čítajte tiež: SLADIDLO, ktoré vás OCHRÁNI pred MŔTVICOU: Profituje z neho aj IMUNITA!

Zabudnite na kofeín

Ráno sa s veľkou pravdepodobnosťou nebudete cítiť dobre. Budete unavení a siahnete po niečom, čo vás vzpruží a postaví na nohy. Tentokrát to vynechajte! Preč s kávou a energetickým nápojom. Zabudnite aj na zelený čaj. Podľa vedcov môže kofeín spôsobiť pomalšie odbúravanie alkoholu. Navyše, ak by ste si dopriali šálku čierneho moku, len by ste zdvojnásobili dehydratáciu tela. Po náročnej noci vášmu telu chýbajú tekutiny, o ktoré by vás pripravila ešte aj káva. 

Tekutiny nadovšetko

Na druhý deň dbajte o pitný režim. Pite veľa tekutín, pričom dajte prednosť čistej vode, minerálnej, no môžete si naliať aj rastlinné alebo ovocné šťavy či bylinné čaje. Takýmto spôsobom rýchlejšie vyplavíte z tela toxické látky a odľahčíte svoje obličky. Častá návšteva toalety je dobrým znamením, že sa zbavujete rôznych škodlivín, ktoré zanechal alkohol. 

DETOXIKUJTE svoje telo v
Zobraziť galériu (2)

Naordinujte si pôst

Ak máte viac času, môžete si dať krátky pôst. Ide o účinný spôsob, ako vyčistiť svoje telo. Treba však na to ísť opatrne a nepreháňať to. Stačí maximálne trojdňový pôst. Aj počas niekoľkých hodín sa môže vaše telo prečistiť od toxínov, pričom detoxikujú sa hlavne obličky a pečeň. Dôkazom sú strediská na liečbu alkoholu, v ktorých pacienti majú okrem iného naordinovaný pôst. 

Bylinky na pečeň

V prvom rade je dôležité vyčistiť svoju pečeň, ktorá trpí najviac. O to horšie, že nebolí, takže nikto nevie o tom, ako sa orgán trápi. Pečeň máme len jednu, a aby mohla vykonávať svoju prácu efektívne, treba ju posilniť. Účinné sú bylinky vrátane Pestreca mariánskeho, ktorý mnohí poznajú ako Bodliak mliečny. Taktiež je to aj púpava a koreň lopúcha. 

Pohybom k lepšiemu pocitu

Po noci plnej alkoholu málokoho čo i len napadne, že by si zacvičil. Práve cvičenie pomáha v uzdravení tela, jeho prekrvení a v očiste od toxínov i tukov. Je na vás, aký druh pohybu si zvolíte, či to bude aerobik, beh alebo bicyklovanie. Výborná je aj obyčajná chôdza. Zrejme už niektorí vedia a pocítili to na vlastnej koži, že prechádzka na čerstvom vzduchu po noci, kedy alkohol tiekol potokom, im veľmi pomohla a cítili sa o poznanie lepšie. 

Viac o téme: ZdravieOčistaDetoxikáciaAlkoho
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9