Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

SLADIDLO, ktoré vás OCHRÁNI pred MŔTVICOU: Profituje z neho aj IMUNITA!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Má nízky glykemický index, preto je skvelou náhradou bieleho cukru. Má však aj mnoho iných výhod, ktoré vás presvedčia, prečo ho mať na kuchynskom stole častejšie ako len raz za čas.

Väčšina ľudí si ním sladí palacinky, alebo lievance. Výborne chutí po orechoch a mede a v Kanade, odkiaľ pochádza, ho považujú za tekuté zlato. Z provincie Quebec pochádza až 70 percent svetovej produkcie tejto zdravej pochutiny. Získava sa z miazgy cukornatých javoroch. Okrem sacharózy v ňom nájdeme vitamín B, vápnik, železo a minerály najmä zinok a mangán, ako sa píše na brightside.me. Pomáha znížiť cholesterol, bojuje so zápalmi a jeho konzumácia má pozitívny vplyv na správny vývoj chrupaviek a kostí u detí. Aké sú ďalšie výhody konzumácie javorového sirupu?

Čítajte tiež: MÚKA bez VÝČITIEK? Pozrite sa, čo v sebe SKRÝVA a čím je JEDINEČNÁ!

1. Posilní imunitný systém

Ak si pravidelne nalejete trochu javorového sirupu na palacinky, alebo lievance, posilníte svoj imunitný systém. Toto prírodné sladidlo je skvelým zdrojom zinku, ktorý obnovuje hladinu bielych krviniek. Javorový sirup má tiež silné antimikrobiálne vlastnosti. Taktiež bolo preukázané, že bojuje proti biofilmom, čo sú kolónie baktérií, ktoré odolávajú niektorým metódam liečby.

2. Budete mať krajšiu pokožku

Javorový sirup obsahuje 24 antioxidantov. Štúdia ukázala, že ak nahradíte rafinovaný cukor prírodnými sladidlami, ich celkový príjem sa zvýši o toľko, akoby ste zjedli veľkú porciu orechov, alebo bobuľového ovocia. Vďaka antioxidantom javorový sirup chráni pokožku pred poškodením voľnými radikálmi, o ktorých je známe, že spôsobujú predčasné starnutie.

SLADIDLO, ktoré vás OCHRÁNI
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

3. Udrží vás hydratovaných

Aj keď väčšina z nás pozná najmä javorový sirup, existuje aj javorová voda, ktorá ponúka množstvo zdravotných výhod. Nie je úplne ako sirup, aj keď pochádza z rovnakého zdroja. Je vyrobená z podzemnej vody zmiešanej s miazgou a hoci má vynikajúcu chuť, obsahuje iba 2 percentá cukru. Niektorí športovci tvrdia, že keď ju pijú, zostávajú hydratovaní aj po docvičení.

4. Zlepšuje zdravie mužov

Javorový sirup pomáha udržať reprodukčné zdravie mužov. Najmä zinok udržuje dostatočnú hladinu testosterónu. Má priaznivý vplyv na tvorbu spermií a kondíciu prostaty.

5. Zvyšuje energiu

Javorový sirup je skvelým zdrojom minerálov, ktoré dodajú vášmu telu potrebnú silu. Vďaka obsahu sacharidov môže slúžiť ako zdroj energie pred tréningom. Antioxidanty zase pomôže pri rýchlom zotavení po intenzívnom cvičení. 

6. Vlasy budú lesklé

Konzumácia javorového sirupu prospieva aj vlasom a pozitívne vplýva na ich pevnosť a rast. Pitie javorovej vody im dodá lesk a pružnosť. Ak chcete svoje suché vlasy oživiť, roztlačte banán s avokádom a pridajte trochu olivového oleja a javorového sirupu. Zmes naneste na vlasy a po 20 minútach ich umyte šampónom.

7. Posilní vaše srdce

Javorový sirup podporuje zdravie srdca. Vďaka vysokému obsahu zinku chráni pred kardiovaskulárnymi ochoreniami, ako sú mŕtvica a ateroskleróza. Zinok posilňuje cievy tým, že zlepšuje funkciu buniek, ktoré tvoria vnútornú výstelku tepien.

Viac o téme: ZdraviePrevenciaSladidloJavorový sirup
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9