Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kľúč k dlhovekosti je v domácej lekárničke: Ohromný účinok jedného z najpoužívanejších liekov!

Ibuprofen je zázračný, predlžuje ľudský život!
Ibuprofen je zázračný, predlžuje ľudský život! (Zdroj: thinkstock.com)

Ibuprofen rozdeľuje ľudí na dva tábory. Jedny sú presvedčení o tom, že nám škodí, druhí ho stavajú do pozitívnejšieho svetla. V každom prípade ide stále o jeden z najobľúbenejších liekov. Vedci sú najnovšie nadšení výsledkami výskumu, ktorý hovorí jasne o jeho prospešnosti!


Ako zastaviť starnutie a predĺžiť život? Toto je otázka, na ktorú by radi poznali odpoveď nielen vedci, ale i ostatní ľudia, ktorí chcú oddialiť známky starnutia a užiť si ešte dlhý život. Vyzerá to tak, že kľúč k dlhovekosti je v tabletke, ktorú má v domácej lekárničke každý z nás! Zatiaľ dokáže zázraky u ľudí, ktorých trápia napr. bolesti hlavy. Že by sa na príbalovom letáku lieku medzi účinkami onedlho objavilo, že predlžuje život?

Predĺži život až o 12 rokov?

Pozitívny dopad na proces starnutia má denné užívanie ibuprofenu! Podľa portálu Foxnews.com na to prišli vedci z USA na základe laboratórnych testov. Tie sa robili na červoch a muchách, ktorým liečivo ibuprofen predĺžil život o 15 percent, teda o dobu, ktorá zodpovedá približne 12 rokom u ľudí! Vedúci výskumu profesor Michael Polymenis z univerzity v Texase sa vyjadril, že nie je presne jasné, prečo to takto funguje, no stojí to za to, preskúmať tento liek podrobnejšie. Podľa neho ide o ohromné výsledky výskumu, ktoré by mohli znamenať zlom, čo sa týka starnutia u ľudí.  

Liek Ibalgin 400 zabraňuje tvorbe prostaglandínov, ktoré sú zodpovedné za vznik bolesti a zápalu a uvoľňujú sa v mieste poškodenia tkaniva. Tlmí horúčku a zmierňuje bolesť a zápal rôzneho pôvodu!

Účinný aj proti rakovine

Ibuprofen sa ukázal vo svetlejšej stránke i po tom, čo odborníci vyhlásili, že okrem neho, ešte aj aspirín a ďalšie podobné lieky proti bolesti znižujú riziko na druhý najčastejší typ rakoviny kože o takmer pätinu. Dokonca práve ibuprofen bol o niečo účinnejší než aspirín! Údajne dokáže zlikvidovať chemickú látku, ktorú vytvára koža, vystavená intenzívnemu slnečnému žiareniu a ktorá môže spôsobiť rakovinu. Netreba však zabúdať, že prvoradá je liečba, ktorú vám určí lekár!  

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9