Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zatočte s kašľom: Vyrobte si chutný a účinný liek z 2 surovín!

(Zdroj: GettyImages)

I keď sa vám s prichádzajúcim teplým počasím môže zdať, že chrípka, kašeľ či nádcha vám už nehrozia, opak je pravdou. Respiračné ochorenia sprevádza nepríjemný kašeľ, pri ktorom sa takmer nikdy nezaobídete bez sirupov či liekov. Nemusíte však hneď utekať do lekárne, účinný prípravok plný vitamínov si viete vyrobiť aj doma.

Výborným pomocníkom pri chorobách, ktorý využívali už naše staré mamy, je zázvor. Zázvor má výraznú chuť i vôňu a je plný vitamínov prospešných pre naše telo. Ak ho spojíte so sladkým medom, dokážete si vyrobiť chutný a účinný domáci liek proti kašľu.

Z medu a zázvoru si viete vytvoriť liek na 4 spôsoby:

Sušený zázvor s medom:

Ak zmiešate zázvorový prášok s medom, vnikne vám účinný liek, ktorý dokonca môžete pridať do teplého mlieka na prípravu domáceho koreneného latte. Môže pomôcť zmierniť bolesť hrdla.

Strúhaný zázvor s medom:

Čerstvý zázvor nastrúhajte na jemnom strúhadle a zmiešajte s medom. Zázvorové hobliny s medom konzumujte pri príznakoch prechladnutia alebo pri suchom či vlhkom kašli.

 

Zázvorový čaj s medom:

Pripravte si zázvorový čaj z čerstvého zázvoru nastrúhaného na jemno. Tesne pred vypitím čaju do šálky pridajte med. Zázvorový čaj je známy svojimi lahodnými a hrejivými vlastnosťami a v kombinácii s medom môže pomôcť zmierniť kašeľ.

Medový zázvorový sirup proti kašľu:

lieZmiešajte citrónovú kôru, nakrájaný zázvor a vodu v malom hrnci. Med zohrejte v samostatnom hrnci bez toho, aby sa varil. Do teplého medu pridajte precedenú citrónovú zázvorovú vodu a citrónovú šťavu a zmes miešajte, kým nevznikne hustý sirup. Tento sirup môžete skladovať v chladničke až 2 mesiace a používať ho ako prírodný liek proti kašľu.

Viac o téme: KaselZazvorLiek proti kasluPrirodna lekaren
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9