Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Čo sa stane, ak si dáme na tvár kaktus: Žena neverila vlastným očiam!

Vyskúšali by ste pleťovú masku s dužinou z kaktusu? Zobraziť galériu (2)
Vyskúšali by ste pleťovú masku s dužinou z kaktusu? (Zdroj: thinkstock.com)

V snahe po dokonalej pleti, krásnych vlasoch, dokonale upravených nechtoch siahame po najrôznejších prípravkoch, ktoré v obchodoch dostaneme. V iných prípadoch sa spoliehame na prírodu a na to, čo naši predkovia považovali za zdravé. Ale kaktus na tvár?

Kristin Collins Jackson sa rozhodla, že nachvíľu vymení obľúbené aloe vera za niečo viac pichľavé – kaktus. Chcela vedieť, či rovnako ako aloe aj kaktus, šťava a dužina z neho dokáže pleť rozžiariť, vyživiť, hydratovať a dodať jej potrebnú žiaru.

Budete prekvapení, ako to všetko dopadlo!

Dermatológ Joshua Zeichner potvrdil, že dužina môže aplikáciou zabrániť strate vlhkosti a napomáha ju obnovovať. Obsahuje totiž 17 aminokyselín a antioxidanty, ktoré chránia pokožku pred slnkom. Navyše, rovnako ako aloe vera, aj kaktus môžete použiť na pleť či pokožku vlasov, pretože nedráždi pokožku.

Pozor nato, aký kaktus si vyberiete!

Samozrejme, to, čo vám rastie na parapetnej doske nie je ten kaktus, ktorý by ste mali použiť. Špeciálny druh kaktusu, ktorý môžete použiť dostanete v špecializovanej predajni s potravinami. 

S listami pracujte opatrne, použite rukavice. Kristin radí, aby sme najskôr list umyli pod studenou vodou, odstránili bodliaky. Potom dužinu používajte rovnako ako tú z aloe vera. Buď si ju nakrájajte alebo vytlačte šťavu do pohára.

Druh kaktusu Nopales - práve tento je vhodný na domáce masky na pleť. (zdroj: Thinkstock.com)
Zobraziť galériu (2)
Druh kaktusu Nopales - práve tento je vhodný na domáce masky na pleť. (zdroj: Thinkstock.com)  (Zdroj: thinkstock.com)

Reakciu na alergiu vyskúšajte na ruke

Aby ste predišli podráždeniu na tvári, skôr ako začnete tento home-made čistič na tvár používať, vyskúšajte ho na predlaktí. Predídete nepríjemnému pocitu na tvári, ak náhodou príde k najhoršiemu.

Recept na krásnu pleť

Kristin odporúča najmä pleťovú masku, ktorá jej pomáha na zmiernenie akné a rozžiarenie tváre.

Potrebovať budete polievkovú lyžicu medu, lyžičku citrónovej šťavy, polievkovú lyžicu buničiny z aloe vera a kaktusu. V mixéri zmiešajte ingrediencie a maska je na svete.

Zároveň však upozorňuje nato, aby sme si masku nerobili do zásoby, nakoľko môže po pár dňoch zapáchať.

Počuli ste už o kaktusovom oleji?

Rovnako ako argánový olej, aj ten kaktusový má mnoho benefitov pre zdravie našej pokožky. Obsahuje veľké množstvo vitamínov a antioxidantov. O zdravie krviniek sa stará kyselina linolová, vitamín E zase poskytuje ochranu pokožke. Flavonoidy majú protizápalové účinky. Kaktusový olej je ľahký a vstrebateľný, takže pokožke poskytne úľavu takmer okamžite.

„Upokojuje, hydratuje a znižuje zápal, ktorý poškodzuje kolagén, preto sa používa ako prevencia starnutia kože,“ vysvetľuje dermatológ Zeichner z Mt. Sinai hospital v New Yorku.

Ak by ste si doma chceli vyrobiť kondicionér na vlasy, ponúkame vám jeden domáci recept. Potrebovať budete senovku grécku, kaktus a vodu.

Čítajte tiež: Svojmu manželovi dávala lyžicu kokosového oleja dvakrát denne: Nemohla uveriť tomu, čo sa stalo!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9