Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zázračný nápoj s jedinečnými vlastnosťami: Vďaka nemu prežijete jeseň i zimu bez choroby!

Aj keď zelený nápoj nevyzerá na prvý pohľad chutne, je plný výživných látok!
Aj keď zelený nápoj nevyzerá na prvý pohľad chutne, je plný výživných látok! (Zdroj: thinkstock.com)

Na prvý pohľad vyzerá dosť nepríjemne a pripomína sliz! Reč je o zelenom nápoji, ktorý sa považuje za elixír zdravia. Teraz je najvyšší čas začať ho užívať, aby ste sa vyhli chrípke či iným chorobám, ktoré už zúria. Najlepšie na tom je, že si ho ľahko pripravíte doma.

Elixír zdravia vďaka chlorofylu

Aj vy túžite po večnej kráse, mladosti a hlavne zdraví? Nie je problém! Stačí, ak budete pravidelne konzumovať chlorofylový nápoj. Nevyzerá síce najlepšie, no o to bohatší má obsah. Zelený nápoj je rozmixovaná zmes byliniek, ktoré majú liečivé vlastnosti vďaka obsiahnutému zelenému listovému farbivu, chlorofylu. Ten potrebujú rastliny na to, aby mohol prebiehať proces fotosyntézy a mohli tak rásť. Dáva im typický tmavozelený pigment.

Prečo je výnimočný?

Na prvý pohľad nevyzerá chutne, no v skutočnosti je veľmi dobrý pre ľudské zdravie:

  • Zvyšuje kvalitu a množstvo červených krviniek. Má podobnú chemickú štruktúru ako hemoglobín, naše krvné farbivo. Rastliny vďaka chlorofylu žijú a my dýchame.
  • Zlepšuje prenos kyslíka, takže človek má viac energie a celkovo lepšie sa cíti.
  • Chráni pred rakovinou.
  • Má antiseptické a protizápalové účinky.
  • Reguluje stolicu.
  • Urýchľuje hojenie rán a popálenín.
  • Zabraňuje zápalom a infekciám.
  • Je silným antioxidantom.
  • Dodáva telu výživné látky ako vápnik, železo, kyselinu listovú, vitamíny C a K.

A to zďaleka nie je všetko! Zelený nápoj bol s výbornými účinkami klinicky vyskúšaný na pacientoch s pokročilou tuberkulózou pľúc, žalúdočnými vredmi, rôznymi typmi rakovin, infekcií, hypertenziou a chorobami čriev a pečene. Osvedčil sa aj na očistné kúry a posilnenie organizmu.

Ako si pripraviť zázračný nápoj?

Nemusíte ho zháňať v lekárňach či obchodoch so zdravou výživou! Ľahko si ho dokážete spraviť aj doma. Základom sú čerstvé žihľavové listy, ktoré umyte a spolu s trochou vody rozmixujte v mixéri. Vznikne vám hustý džús, ktorý hneď vypite, nakoľko kvalita okysličovaním pochopiteľne pomerne rýchlo klesá. Ak ho plánujete vypiť neskôr, urobte tak maximálne do druhého dňa. Cez noc ho uchovajte v tme, v uzatvorenej fľaštičke.

Veľké množstvo chlorofylu obsahujú aj iné zelené potraviny: listový šalát, špenát, cukety, pažítka, žerucha, stonkový zeler a iné bylinky. Je na vás, ktorý druh zeleniny si odšťavíte a vyrobíte tak liečivý zelený nápoj. Nápoj však neslaďte a nepridávajte ani med alebo citrón. Pozor! Zeleninu si nikdy nevarte. Varením sa totiž chlorofyl ničí!

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9