Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najlepším liekom je úsmev: Potvrdzuje to skutočný príbeh

Vďaka optimizmu sa môžete dožiť vysokého veku.
Vďaka optimizmu sa môžete dožiť vysokého veku.

Každý sa radšej pohybuje medzi ľuďmi, ktorí majú radostnú povahu. Nielenže sú takí ľudia šťastnejší, ale ukazuje sa, že sa pravdepodobne dožijú vyššieho veku. Veľmi dobrým liekom na dlhý život bez chorôb sa preto stáva optimizmus.

Prinajmenšom to platí o ženách. Zistila to štúdia, v ktorej vedci sledovali po dobu ôsmich rokov takmer 100 žien, ktoré nemali na začiatku štúdie rakovinu ani srdcové ochorenie.

Optimistky mali nižšiu úmrtnosť

Výsledky štúdie boli jednoznačné, optimistky mali podstatne nižšie riziko srdcového ochorenia a nižšiu celkovú úmrtnosť v porovnaní s pesimistkami. Potvrdilo sa tak tvrdenie, že psychika je prepojená s telom človeka. Keď je človek šťastný, obchádzajú ho choroby, a tým má pevné zdravie. Preto zrejme optimisti žijú dlhšie.

Dôkazom je nejeden skutočný príbeh

Na svete je niekoľko príbehov skutočných ľudí, ktorých trápila choroba, no vyliečili sa vďaka svojmu optimizmu. Príkladom je krásny a inšpiratívny príbeh Cathy Goodman, ktorá potvrdila, že smiech je najlepším liekom na uzdravenie.

"Diagnostikovali mi rakovinu prsníka. Vo svojom srdci som skutočne verila, bola som presvedčená, že som už vyliečená. Každý deň som si hovorila: "Ďakujem za svoje uzdravenie". Z hĺbky duše som verila, že som vyliečená. Videla som sa tak, akoby rakovina v mojom tele nikdy nebola," rozpráva Cathy Goodman.

Cathy si naordinovala zaujímavú liečbu - pozerala veľmi smiešne filmy.

"Jednou z vecí, ktorými som sa liečila, bolo, že som pozerala veľmi smiešne filmy. Celé dni sme sa len smiali, smiali a smiali. Nemohli sme si dovoliť vystaviť môj život žiadnemu stresu, pretože sme vedeli, že stres je to najhoršie pre osobu, ktorá sa chce uzdraviť. Od stanovenia diagnózy po uzdravenie uplynuli približne tri mesiace, a to bez ožarovania či chemoterapie," pokračuje Cathy.

Cathy tak potvrdila, že fungujú dve veľké sily: sila viery, že dostaneme, čo chceme, a sila smiechu a radosti. Smejte sa čo najviac, budete sa tešiť pevnému zdraviu!

 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9