Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Záleží vám na zdraví? Na týchto podujatiach nesmiete chýbať

Blížia sa podujatia pre návštevníkov, ktoré majú za cieľ pomáhať skvalitniť život tých, ktorí s nejakými neduhmi bojujú. Zobraziť galériu (3)
Blížia sa podujatia pre návštevníkov, ktoré majú za cieľ pomáhať skvalitniť život tých, ktorí s nejakými neduhmi bojujú. (Zdroj: photl.com)

Trio výstav orientovaných na zdravotníctvo prichádza do Incheby v termíne 26. - 28. 9., aby odborníkom z celého Slovenska poskytlo priestor na vzájomné stretnutia, rozhovory a výmenu poznatkov. Slovenské dentálne dni, Slovmedica a Non-Handicap sú podujatia, ktoré na výstavisko privádzajú rôzne záujmové skupiny návštevníkov, avšak majú spoločný cieľ – pozitívne vplývať na zdravotný stav ľudí žijúcich v našej krajine a pomáhať skvalitniť život tých, ktorí s nejakými neduhmi bojujú.

Výstav sa na ploche 6200 m² zúčastní 139 vystavovateľov z Českej republiky, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Rumunska, Talianska a Slovenska. Pre širokú verejnosť bude otvorená minipoliklinika s bezplatnými vyšetreniami, Dom Zdravia.

Slovenské dentálne dni

Jediná špecializovaná výstava určená ľuďom, ktorí sa starajú o zdravie našich zubov a ústnej dutiny, Slovenské dentálne dni, aj v tomto roku prinášajú množstvo zaujímavých noviniek z oblasti vybavenia zubných ambulancií a laboratórií, prístrojov, nástrojov a materiálov používaných odborníkmi pri ošetrovaní chrupu.

Najdôležitejším podujatím, ktoré prebieha súbežne s výstavou, je medzinárodný stomatologický kongres. Slovenská komora zubných lekárov v spolupráci so svojimi partnermi pripravuje podujatie zamerané na prevenciu zubného kazu u najmenších pod hlavičkou svetového dňa ústneho zdravia zaradeného do kalendára WHO. Deti prvého stupňa základných škôl so svojimi pedagógmi i rodičmi v piatok 27.9., navštívia výstavisko s cieľom naučiť sa správnej starostlivosti o chrup a pritom sa zabaviť.

Slovmedica a Non-Handicap

Výstavy Slovmedica a Non-Handicap oboznámia verejnosť s najnovším vybavením nemocníc, rôznymi prístrojmi a nástrojmi pre ošetrovanie pacientov, ktoré zmierňujú bolesť či uľahčujú rekonvalescenciu ležiacich. Zdravotne postihnutí tu nájdu rôzne špecializované predmety dennej potreby. K výstavám neodmysliteľne patrí aj sprievodný program zameraný na zdieľanie nových poznatkov, vďaka ktorým sa zlepšia liečebné metódy a postupy v zdravotníckych zariadeniach.

Dom Zdravia

Pre ľudí, ktorí sa rozhodli vstúpiť si do svedomia, je k dispozícii jednoduchý spôsob ako naštartovať cestu prevencie, Dom Zdravia. V minipoliklinike s bezplatnými vyšetreniami, na ktoré sa netreba objednávať, všetkých preklepnú od hlavy až po päty. Na mieste si možno dať zmerať tlak, z kvapky krvi skontrolovať hladinu cukru, cholesterolu, či nechať vyšetriť chrup najmenším. Pripravená je aj fyzioterapeutická kontrola, a tiež informácie o vplyve správnej obuvi na zdravie. Tí, ktorí zvažujú dovolenku v exotike, sa dozvedia o dôležitosti očkovaní. Po letnom vystavení tela slnečným lúčom, je tiež rozumné nechať si skontrolovať znamienka. Lekári z dermatovenerologickej kliniky ochotne poradia aj pri iných kožných problémoch. V neposlednom rade záchranári zo Slovenského červeného kríža predvedú tie správne grify, ktoré môžu rozhodnúť pri záchrane ľudského života.

Novinky výstav

S čiernou k bielym

Kúzelná čierna kefka prinavracia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Slovmedica)

Kúzelná čierna kefka, leští zuby mikročasticami uhlíka a tak im prinavracia prirodzenú belosť. Efekt Whitening funguje ako pri gume na gumovanie: pri čistení sa uhlíkové častice uvoľňujú a odstraňujú zafarbenie zubov a povlaky. Keďže je uhlík oveľa mäkší ako zubná sklovina, nepoškodzuje zuby.

 

 

 

Stop bolesti

PainGone™ je unikátny stimulátor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Slovmedica)

PainGone™ je unikátny stimulátor v tvare pera na potláčanie bolesti bez použitia lieku. Funguje na princípe stimulácie nervov a nervových zakončení nízkofrekvenčným elektrickým impulzom produkovaným piezoelektrickými kryštálmi. Tento elektrický impulz aktivuje nervovú dráhu, ktorá do mozgu vysiela impulz. Mozog reaguje odoslaním endorfínov do oblasti s cieľom zastaviť bolesť.

 

 

Viac noviniek aj informácie o sprievodných podujatiach výstav nájdete na www.incheba.sk.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9