Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Bežný jav, za ktorým sa môže skrývať nákaza: Takto ZAČÍNA choroba!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Charlie Garrattová z anglického Falmouthu, ktorá prekonala koronavírus, odhalila najskorší príznak tohto ochorenia. Všetkých teraz nabáda, aby si ho všímali! Podľa nej to nie je strata chuti a čuchu či modrasté pery, ale jedna celkom bežná vec.

O tom, ako sa koronavírus prejavuje, sa už popísalo veľmi veľa. Medzi typické príznaky patrí suchý dráždivý kašeľ, horúčka a slabosť, objavujú sa problémy s dýchaním či permanentná bolesť na hrudníku. K popísaným príznakom patrí tiež strata čuchu a chuti, ako aj zmodranie pier.

Čítajte tiež: Neznámy strom vás môže ochrániť pred KORONAVÍRUSOM: Takéto divy robí s ľudským TELOM!

Všímajte si bolesť hrdla

Angličanka opísala z prvej ruky, ako skutočne táto choroba začína a čo by sme si mali na sebe všímať, ako píše express.co.uk

„Každý, kto sa nakazil, si začal všímať príznaky po tom, ako mu bol diagnostikovaný koronavírus. Zvyčajne to bola hlavne vyčerpávajúca únava,“ napísala Charlie na Facebooku.

Je presvedčená, že úplne prvým príznakom koronavírusu je takmer u všetkých bolesť hrdla. 

„U všetkých to začalo s bolesťou v hrdle a zachrípnutosťou, niektorí mali aj "podivné" bolesti hlavy,“ skonštatovala. „U niektorých sa neskôr dostavili bolesti brucha, ktoré potom prerástli do ťažkostí s dýchaním a horúčka,“ dodala žena.

KORONAVÍRUS Bežný jav, za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Charlie pripomína, že niektorí mali tiež zápal spojiviek, iní zase upchaté dutiny, hlieny v nose či bolesti svalov ako pri chrípke. Ako podotkla, príznaky sú zvyčajne najskôr mierne a postupne silnejú.

Keď telo bojuje 

V jej rodine potvrdili koronavírus aj u partnera a detí, u všetkých však malo ochorenie relatívne mierny priebeh. 

Moje deti mali suchý kašeľ s horúčkami, ktoré prišli večer, ale neobťažovali ich veľmi,“ opísala.

Čo sa týka jej, bola schopná v domácnosti fungovať, no vždy, keď sa musela venovať domácim prácam, napríklad vymieňať obliečky na perinách, dochádzal jej dych a objavili sa závraty.

„Bežný pocit pri koronavíruse je ten, že vám naozaj nie je dobre, problém máte hlavne s pľúcami a vaše telo bojuje,“ dodala na záver.

Viac o téme: ChorobaVírusPrevenciaPríznakyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9