Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ospravedlňovala sa ľuďom, že je nechutná: Ťažký ekzém jej zničil život, zachránil ju zázrak za tri eurá!

Khaliah Shawová ešte pred tým, než mala problémy so zdravím po užití lieku. Zobraziť galériu (3)
Khaliah Shawová ešte pred tým, než mala problémy so zdravím po užití lieku. (Zdroj: thinkstock.com)

Suchá, červená svrbiaca pokožka so šupinatými olupujúcimi sa fľakmi. Nepríjemné príznaky ekzému pocítila na vlastnej koži dvadsaťpäťročná Amy-Louise Jamesová z Northamptone. Mala ťažkú formu ekzému, ktorá jej doslova zničila život!

Kvôli ťažkému ekzému musela každý deň meniť svoje obliečky! Neustále sa jej odlupovali odumreté kúsky kože, preto sa každodennou rutinou pre ňu stalo prezliekanie postele. Skúšala rôzne steroidné krémy, ktoré jej pomohli, no neskôr sa jej ekzém opäť zhoršil.

„Ľudia si neuvedomujú, že ekzém je vážna choroba. Myslia si, že je to len červená koža, ktorá trochu svrbí,“ povedala Amy-Louise Jamesová z vlastnej skúsenosti.

Pokožka ju neustále svrbela. Tým, že sa škrabala, odlupovala si kožu. Na niektorých miestach dokonca mala rany, z ktorých jej tiekla krv. Nič príjemné na pohľad! Ľuďom sa musela ospravedlňovať za to, že je nechutná.

Amy-Louise bola zúfala, nič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: screenshot Youtube.com)

Kedy sa to začalo?

„Nespomínam si presne, od kedy mam ekzém. Viem len, že to začalo v záhyboch na rukách, keď som bola ešte malá,“ zalovila v minulosti mladá žena.

Ekzém sa jrj postupne rozšíril po celých rukách, na zadnej strane kolien a na bruchu. Keď mala 15 rokov, kožné ochorenie bolo vidieť už aj na krku a tvári. Ľudia sa jej spočiatku smiali a mysleli si, že má na krku „cucfleky“. Nepomohlo ani zakrývanie krku šatkami.
 


Neviete sa zbaviť vyrážok a ekzémov? Pozrite sa, v čom zrejme robíte chybu. Dermatologička upozorňuje na zlozvyk, kvôli ktorým bojujete s kožnými problémami.


Amy-Louise nepatrila medzi dospievajúce dievčatá, ktoré vedia používať make-up. Nikdy sa výrazne nelíčila, takže ani nevedela, ako vlastne ekzém zakryť. Vedela, že by jej korektor či krycí krém nepomohli. Rany na tele a odlupujúca sa pokožka sa len ťažko dajú niečím prekryť.

Veľká opora

Ekzém jej komplikoval každodenný život. V kancelárii musela chodiť každých 20 minút na záchod, aby si poškriabala miesta, ktoré ju strašne svrbeli. Našťastie, mala vedľa seba oporu, dvadsaťšesťročnú Nicolu Wilsonovú, ktorá jej so všetkým pomohla. Dokonca ju aj umývala, keďže sa kvôli ťažkému ekzému nemohla kúpať. Stala sa doslova jej opatrovateľkou.

Na tele mala rany a odlupujúcu sa kožu, ktorá ju svrbela.
Zobraziť galériu (3)
Na tele mala rany a odlupujúcu sa kožu, ktorá ju svrbela.  (Zdroj: screenshot Youtube.com)

Záchrana v podobe ovsených vločiek

Na ekzém použila už snáď všetko. Od liečby svetlom, po rôzne krémy, lieky či bylinky. Po rozhovore s lekárom sa pustila do ďalšej liečby, aj keď s pochybnosťami. Neverila už totiž ničomu. Zachránili ju ovsené vločky za necelé 3 eurá zmiešané s kozím mliekom! Používala ich ako masku na tvár alebo si ich nasypala do starých siloniek a dala vylúhovať do kúpeľa. Aj keď voda vyzerala nechutne, pomohla jej!

Jej tvár je v oveľa lepšom stave, na bruchu a nohách sa jej neodlupuje koža a teraz už ani nie je poznať, že mala nejaký ekzém. Na rukách i nohách síce má ešte stopy odlupujúcej sa kože, ale to nie je nič v porovnaní s tým, ako trpela predtým. V súčasnosti uprednostňuje radšej oblečenie z bavlny a vlasy si umýva raz do týždňa. Pokožku hlavy má totiž oslabenú, takže jej koruna krásy ledva drží na mieste.

Založila si vlastný blog, kde informuje ostatných o priebehu liečby. Ostatní ju podporujú a dávajú jej silu. Len ten, kto trpel ťažkým ekzémom vie, aká je to neskutočná úľava po lieku, ktorý mu pomohol.

Čítajte tiež: Mladá žena podľahla čaru experimentovania s vlasmi! Túžba po zmene a novej farbe vlasov sa však podpísalo na jej zdraví!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9