Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Koniec bolestiam chrbta pri práci s notebookom: Jedinečné video vás zbaví problému!

Pri notebooku zaťažujeme vo veľkej miere svoju chrbticu, dávajte si na to pozor!
Pri notebooku zaťažujeme vo veľkej miere svoju chrbticu, dávajte si na to pozor! (Zdroj: thinkstock.com)

V dnešných časoch nie sú bolesti chrbta nič výnimočné. Vďaka sedavému spôsobu života a nedostatku pohybu nimi trpí čoraz viac ľudí. Mnohí ani nevedia, ako správne sedieť pri počítači či notebooku. Zaujímavé video vás to naučí!

Katastrofa z notebookov

Vedeli ste o tom, že naša chrbtica trpí viac pri sedavom zamestnaní, ako pri fyzickej práci? Hotovou pohromou, hlavne u mladých ľudí, sú notebooky, ktoré sú súčasťou väčšiny domácností a kancelárií. Ľudia pri nich zvyknú mať hlavu poklesnutú, aby dobre videli na obrazovku prenosného počítača, preto si často sťažujú na bolesti krčnej chrbtice. Stačí len 30 minút práce na notebooku v posteli alebo v kresle, kde ho držíme v lone a už preťažujeme svaly a kĺby. Bolesti a ťažkosti s pohybovým aparátom sú na svete!

Kvôli nízkej výške notebooku človek nesedí vzpriamene, čo vedie skôr k sedu s guľatým chrbtom, ktorý spôsobuje preťaženie:

  • Svalov šije a krčnej chrbtice.
  • Svalov medzi lopatkami a stlačenie hrudníka.
  • Driekovej chrbtice a oblasti krížov.

Ako správne sedieť?

Ak vám skutočne záleží na zdraví, no práca s prenosným počítačom je pre vás nevyhnutná, jednoduchú inštruktáž vám dá zábavné video. Pozrieť si ho dokonca môžu aj deti, ktorých určite zaujme!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9