Kokosový olej ako univerzálny pomocník: čo všetko jeho účinky vyliečia?

Kokosový olej je bomba, plná prospešných látok.
Zdroj: profimedia.sk
2015-07-18 19:15:00

Kokosový olej je bombou nabitou prospešnými výživnými látkami, ktoré z neho robia superpotravinu! Má toľko prospešných účinkov na zdravie, že by sa o tom dala napísať kniha. O niektorých však pravdepodobne ešte neviete!

Skvelý pomocník na holenie

Vďaka kokosovému oleju dosiahnete hladké oholenie. A nielen to! Vaša pokožka nebude poškodená, ani vysušená. Môžete ho použiť aj po holení.

Odličovač

Výborný je tiež na odstránenie make-upu! Nielenže vás spoľahlivo zbaví nečistôt, ale príjemným bonusom sú zdravšie a silnejšie riasy.

Odstraňovač strií

Nemusíte si kupovať drahé kozmetické krémy na to, aby ste sa zbavili nepríjemných strií počas tehotenstva. Stačí vám kokosový olej, ktorý si natierajte viac krát denne. Budete mať hydratovanú pokožku a po praskaní nebudú ani stopy!

Zmizík na starecké škvrny

Kokosový olej je ideálny aj pre starších ľudí, ktorých trápia nepekné škvrny na pokožke rúk. Jeho pravidelným aplikovaním sa škvrny zjemnia a nebude ich vidieť tak, ako predtým!

Bojovník s krvácajúcimi ďasnami

Okrem toho, že sa dá použiť ako zubná pasta, mimoriadne účinný je hlavne na krvácajúce ďasná, s ktorými zápasí množstvo ľudí. Prepláchnite si ústa kokosovým olejom 10 minút pred umývaním zubov. Posilní ďasná a eliminuje ich zápaly a krvácanie.

Na štítnu žľazu

Ak máte problémy so štítnou žľazou, vyskúšajte tento olej! Podporuje totiž správnu funkciu štítnej žľazy.

Poradí si so všami

Zmiešajte kokosový olej s jablčným octom a prírodný liek máte na svete. Pôsobí proti všiam, ktoré sa vo veľkom začínajú objavovať na pokožke hlavy u detí na začiatku školského roka. Skutočne funguje!

Bojí sa ho Alzheimer

Sila kokosového oleja stále prekvapuje! Existujú dôkazy, že dokáže zabrániť a dokonca i zvrátiť Alzheimerovu chorobu. Jedinou podmienkou je jeho pravidelná konzumácia.

Výborný pre dieťatko

Kokosový olej by mali bezpochyby užívať tehotné ženy. Dieťatku dodá potrebné látky pre rast a rozvoj mozgu.

Zmierňuje alergie

S alergiami bojujú mnohí z nás. Kýchanie, kašľanie, škriabanie v hrdle či vodový výtok z nosa sú typickým príznakmi. Je preukázané, že denná konzumácia kokosového oleja pomáha s prejavmi alergií. Môžete ho však použiť aj iným spôsobom - jeho natretím na okraj nosa. Aj tak sa vám uľaví od symptómov alergie.

Urýchľovač hojenia

Zázračný tropický tuk je ideálnym pomocníkom pri úrazoch. Ak si ho budete pravidelne nanášať na ranu, pomôže v jej rýchlejšom hojení a potlačení infekcie.

Zmierňuje artitídu

Kokosový olej má protizápalové vlastnosti, ktoré dokážu zmierniť artitídu.

Kupujte výlučne BIO panenský a za studena lisovaný kokosový olej. Zoženiete ho aj v obyčajnej drogérii. 

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2015-07-18 19:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia