Dodržiavajte zdravý životný štýl a nikdy nebudete chorí! (Zdroj: thinkstock.com)
Každý rok zomrú v našej krajine tisícky ľudí na rakovinu a ďalšie túto chorobu dostanú... Prečo by ste mali byť súčasťou týchto smutných štatistík? Prečo má po vás ostať diera v rodine?
Podporujte imunitný systém
Tá "šanca" na rakovinu je každý deň: každý deň vo vašom tele vzniká okolo 1 000 rakovinových buniek! Dovoľte svojmu imunitnému systému, aby ich všetky našiel, rozpoznal a zlikvidoval. Imunitný systém je totiž váš osobný spojenec nielen proti chrípke, ale aj proti rakovine... Podporujte ho a chráňte si ho! Dajte si to najlepšie predsavzatie: Nedostanem rakovinu!
AKV vám ponúka niekoľko naliehavých odporúčaní na ochranu pred rakovinou. Využívajte ich každý deň.
Odporúčania na prevenciu rakoviny
Podľa World Cancer Research Fund (2005):
- Používajte predovšetkým rastlinné potraviny s bohatým podielom rôznych druhov ovocia a zeleniny, strukovín a obilnín minimálne rafinovaných.
- Dosiahnite a udržiavajte si optimálnu hmotnosť. (Urobte všetko preto, aby ste počas dospelosti nepribrali viac ako 5 kg.)
- Ak máte sedavé zamestnanie, venujte hodinu denne rýchlej chôdzi alebo podobnej aktivite a aspoň jednu hodinu týždenne cvičte veľmi intenzívne.
- Každý deň si dajte za cieľ zjesť aspoň 600 g ovocia a zeleniny.
- 600-800 g obilnín, strukovín a výrobkov z nich – minimálne priemyselne spracovaných – je optimálna denná dávka.
- Pitie alkoholu sa neodporúča. Ak alkohol pijete, obmedzte jeho príjem na maximálne 0,5 l piva alebo 200 ml vína za deň (muži) a polovičnú dávku (ženy).
- Ak konzumujete červené mäso, obmedzte jeho príjem na maximálne 80 g denne. Uprednostnite radšej ryby, hydinu a mäso z voľne žijúcich zvierat.
- Obmedzte príjem živočíšnych potravín s veľkým obsahom tuku.
- Používajte prednostne rastlinné oleje v primeranom množstve. Každý deň skonzumujte 2 polievkové lyžice olivového oleja - toto je najnovšie tajomstvo ochrany pred rakovinou!
- Obmedzte spotrebu soli a solených potravín. Často používajte rôzne bylinky a koreniny.
- Nejedzte údeniny a obmedzte spotrebu všetkých druhov mäsa grilovaných alebo pečených na priamom ohni.
- Vyhnite sa spotrebe potravín, ktoré môžu v dôsledku nesprávneho uskladnenia obsahovať mykotoxíny. Dodržiavajte hygienu uskladnenia potravín a hygienu v kuchyni.
- Prestaňte fajčiť. Pozrite sa na svoj život z perspektívy. Najväčšiu službu svojmu telu preukážete tým, že prestanete fajčiť a začnete opäť dýchať čistý vzduch.
- Každý deň sa aspoň trikrát poriadne zasmejte a nezabudnite, že KAŽDÝ problém má riešenie. Nespokojní a nešťastní ľudia majú väčšie riziko rakoviny ako ľudia veselí a spokojní.