Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

K štíhlemu pásu stačí málo: Takto sa k nemu dopracujete

Stačí len vstať zo stoličky a môžete mať štíhly pás.
Stačí len vstať zo stoličky a môžete mať štíhly pás.

Je to rýchle, jednoduché a zadarmo. Na schudnutie takmer 4 cm (1,5 palca) v páse stačí len častejšie vstať zo stoličky. Štúdia na skupine ľudí v strednom veku preukázala, že tí, ktorí obmedzili počet hodín sedenia a vstali zo svojich stoličiek o niečo častejšie, boli v páse štíhlejší o viac ako 2,54 cm (1 palec) ako tí, ktorí vysedávajú na stoličke dlhšie.

Vstaňte a schudnite    

Obvod pása je určitým indikátorom vášho zdravia. Čím je váš obvod pása väčší, tým sa zvyšuje pravdepodobnosť častejšieho vzniku rôznych zdravotných problémov, ako sú zápaly, vysoký krvný tlak, inzulínová rezistencia, vysoká hladina cukru v krvi a ukladanie tukových zásob na životne dôležitých vnútorných orgánoch. Všetky uvedené faktory zvyšujú riziko vzniku diabetes mellitus (cukrovky) a srdcových ochorení. Častejšie, hoci aj krátke prestávky v sedení prispievajú k spaľovaniu tuku v páse. Testovaná skupina ľudí v predmetnej štúdii musela počas prestávok v sedení stáť iba 1 minútu (Existuje ešte 12 ďalších spôsobov, ako znížiť váhu o niekoľko konfekčných veľkostí).

Podniknite ďalšie kroky

Vaše prestávky nemusia byť vôbec dlhé, avšak mali by byť častejšie, aby ste dosiahli požadované výsledky. Používajte „pripomienkovač“, ktorý vás bude upozorňovať na potrebu prestávok, kedykoľvek budete sedieť. Môžu to byť hodinky, ktoré pípajú, časovač, ktorý tiká, alebo „pripomienkovač“ na vašom počítači. Znie to zložito? Tak potom zvážte nasledovné: štúdie v tejto oblasti upozorňujú na populáciu ľudí, ktorí zvyknú veľa sedieť. Títo ľudia žijú kratšie a majú vyššie riziko vzniku srdcových ochorení, a to aj napriek pravidelnému pohybu. Stačí len pamätať, aby ste nevysedávali na stoličke počas celého dňa. Osvojte si aj ďalšie metódy na schudnutie v páse:

  • Popíjajte zelený čaj, zistíte ako dobre pomáha k plochšiemu brušku.
  • Jedzte obilniny.
  • Osvojte si aktívny spôsob života. Snažte sa obľúbiť si pravidelné cvičenie.
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9