Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na kúpeľnú liečbu máte čas! Dá sa to už za 10 dní

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Kúpele Smrdáky)

Vzácny dar z hĺbky až 301 metrov preniká do organizmu cez pokožku už za 15 minút tak účinne, že stopy sírovodíka sú po liečbe prítomné aj v krvi! Spoznajte slovenské „Mŕtve more“ a za 10 dní na vlastnej koži zistíte, prečo toto miesto ľudia navštevujú už viac, ako 200 rokov.

Keby ste sa spýtali 100 ľudí, ktorí majú jedno z troch najčastejšie sa vyskytujúcich kožných ochorení (ekzém, psoriáza, akné) čo by chceli, odpovedali by vám, že by sa ho chceli zbaviť. Kožné ochorenia totiž nie sú len o tom, čo vidieť na povrchu. Okrem estetických komplikácií prinášajú aj množstvo obmedzení v každodennom živote, ktoré si ľudia bez kožného ochorenia nevedia ani predstaviť.

V neposlednom rade ich prejavy prinášajú aj psychickú nepohodu a stigmatizáciu, ktorá už aj tak dosť nepríjemnému stavu pridáva na intenzite.

Keď aj vy patríte k približne 20 % ľudí (prieskum organizovaný Kúpeľmi Smrdáky), ktorí z kožným ochorením zápasia celý život, tušíme, že ste už vyskúšali všetko. Lokálnu liečbu voľnopredajnými produktmi, laserové ošetrenia, dlhodobú liečbu kortikoidmi...no výsledky nie a nie sa dostaviť a ak aj áno, tak vaša radosť zvyčajne netrvá dlho. Jeden prešľap v podobe diétnej chyby či poľavenie v prísnom režime starostlivosti vás často stojí opätovné prepuknutie nepríjemných príznakov v plnej sile. Hľadáte celostný prístup, niečo, čo prinesie efekt bez toho, aby ste museli podstupovať zaťažujúcu liečbu? Napadli vám kúpele, no pri pohľade do kalendára tam nevidíte 21 – 28 dní potrebných na absolvovanie kúpeľného pobytu? Najznámejšie kúpele, ktoré sa špecializujú na liečbu kožných ochorení u detí aj dospelých ponúkajú riešenie pre zaneprázdnených.

Rezervujte si pobyt, ktorý prinesie želané účinky už za 10 dní!

Na kúpeľnú liečbu máte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kúpele Smrdáky)

Ako je to možné?

Slovensko je krajinou, ktorá má takmer 2000 zdokumentovaných zdrojov minerálnych vôd. Začiatkom 20. storočia pri 80 žriedlach podzemného bohatstva vznikli kúpele. Patria k nim aj Smrdáky prezývané aj „slovenské Mŕtve more“. Zo 14 minerálnych prameňov v tejto malej dedinke na úpätí Karpát sa aktívne využívajú dva – Jozef I. a Jozef II. Špecifikom vody, ktorá tu vyviera je fakt, že pri prameni má teplotu len 12 ° C a radí sa tak k pomerne unikátnym studeným prameňom.

Práve nízka teplota zabezpečuje, že vo vode sú zachované všetky liečivé zložky v nezmenenom stave. Tie už pri 15 minútovom kúpeli prenikajú cez pokožku a najvýraznejšie zastúpený sírovodík (600 mg/l čo je najvyššia koncentrácia v strednej Európe) sa viaže na cytokínové receptory. Mení ich štruktúru a počet, čo sa dá prirovnať účinkom imunosupresívneho cyklosporínu, dithranolu na liečbu psoriázy alebo UV-B žiarenia. Bez zahlbovania sa do teórie - účinok je hĺbkový, komplexný, dlhodobý a viditeľný! A to najmä pri chronických kožných ochoreniach akými sú už spomínaná psoriáza, atopická dermatitída, ichtyóza, sklerodermia kože, ekzémy rôzneho pôvodu, akné i rozacea.

Na kúpeľnú liečbu máte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kúpele Smrdáky)

Sírovodík sa vstrebáva a aktívne pôsobí aj v tých častiach tela, ktoré nie sú priamo namočené do vody. Spolu s kyselinou boritou, magnéziom a soľou stimuluje „smrdácka“ voda všetky životné cykly kože. Podporuje imunologické a metabolické procesy v koži, látkovú výmenu, správne rohovatenie a v neposlednom rade pôsobia pôsobí protizápalovo. Spojenie týchto hĺbkových účinkov vedie k zmierneniu až úplnému vymiznutiu prejavov chronických kožných ochorenia a k menej častým recidívam, ako pri lokálnej liečbe kortikoidmi. Z praxe vyplynulo, že už za 10 dní intenzívneho liečebného pobytu je možné znížiť bolestivosť a svrbenie kože aj o 40 % a ochorenie sa v remisii drží aj pol až trištvrte roka.  Absolútna novinka v portfóliu pobytov v liečebných kúpeľoch Smrdáky, ktoré patria do siete Ensana Health Spa Hotels sa preto teší veľkej popularite.

 

Na udržanie dosiahnutých výsledkov každý z klientov, ktorý siahne po tejto novinke získa balíček  s názvom ambulantná liečba, ktorý obsahuje 10 x tri procedúry denne. Tie je možné vyčerpať si počas ďalších šiestich týždňov, pokojne aj počas víkendov. Tri procedúry denne absolvujete napríklad v sobotu a v ten istý deň môžete byť doma a užiť si víkend po svojom.

Kombináciou „desaťdňovky“, ktorú strávite v kúpeľoch s balíčkom ambulantnej starostlivosti sa budete tešiť z rovnakého efektu, aký by vám priniesol 28 – dňový kúpeľný pobyt v Smrdákoch.

Viac o téme: ZdraviePR článokKúpele Smrdáky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9