Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kombinácia magnézia a vitamínu B6: Aby sme boli v pokoji

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: iStock)

Začiatok školského roka nebýva v rodinách s deťmi práve obľúbeným obdobím. Dovolenky a rodinné výlety sú za nami, nič veľmi zaujímavé a krásne nás v blízkej dobe nečaká a začína zase pravidelná rutina.

To znamená mnoho neobľúbených a náročných úloh, ktoré môžu viesť ku stresu. Sú ale vitamíny a minerály, ktoré môžu pri stresových situáciách pomáhať. Účinná je napríklad kombinácia magnézia a vitamínu B6.

Začiatkom septembra treba zvolať rodinnú radu a vyriešiť všetku novú školskú a krúžkovú logistiku, prispôsobiť jej pracovný čas a opäť zapojiť babičky a pomocníkov, pretože syn prestal chodiť na futbal, začal chodiť na volejbal a dcérina hudobná výchova je tento rok úplne inokedy. Tiež sa zmenili školské rozvrhy. Cez prázdniny sme možno minuli viac peňazí, než sme zamýšľali, ale na to sa september nepýta a do školy aj na krúžky je potreba hromada nového vybavenia. Len ťažko sa prebúdzame z „dovolenkového módu“, stane sa nám, že zabudneme na nový krúžok alebo že ráno, keď má dieťa práve so školou divadlo, zistíme, že sme zabudli dohliadnuť, či si včera naozaj vyčistilo zablatené topánky. Alebo sa nám ráno dieťa zobudí s kašľom a musíme riešiť neočakávané stráženie počas choroby. To všetko má jediný dôsledok - zvýšenú mieru stresu.

Kombinácia magnézia a vitamínu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: iStock)

Stres sa môže prejavovať nepríjemnými symptómami

Pozorujeme na sebe najrôznejšie nepríjemné príznaky, ako je únava či vyčerpanie. Možno trochu horšie spíme. Deti sa sťažujú, že je doma „hustá“ atmosféra, pretože sme podráždení a nervózni a máme možno sklon rozčuľovať sa, alebo dokonca kričať kvôli každej „maličkosti“. To je dôsledok stresu, čo si ale neuvedomujeme. A možno ho nevedomky priživujeme ešte v práci – po lete prichádzajú nové pracovné úlohy a výzvy. Niektorí z nás možno dokonca nastúpili do nového zamestnania, napríklad po dlhej dobe na rodičovskej dovolenke. A pretože relaxácia v podobe dlhšieho voľna nás bohužiaľ v blízkej dobe nečaká a všetky organizačné veci je jednoducho potrebné vyriešiť, môže byť ten správny čas siahnuť po výživovom doplnku.

Magnézium a B6 na podporu psychiky

Pre veľmi vyťažené osoby, pre všetkých „septembrových rodičov“ a ďalšie osoby opakovane zažívajúce stresové situácie, je vhodným výživovým doplnkom Magne B6® Forte. Účinný je na podporu správneho fungovania nervovej sústavy a na zníženie únavy a vyčerpania. Podporuje aj správnu látkovú premenu dôležitú pre tvorbu energie, správne fungovanie svalov a prispieva k udržaniu zdravých kostí a zubov.

Magne B6® Forte obsahuje kombináciu magnézia a vitamínu B6. Magnézium, čiže horčík, je minerál, ktorý potrebuje každá bunka v tele. Je pre náš organizmus dôležitý o to viac, keď sme vystavení práve stresu. Z tela sa v tomto prípade vylučuje viac horčíka, a preto je potrebné dbať na jeho dostatočný príjem. Jeho dostatok v organizme je dôležitý pre naše fyzické i psychické zdravie. A tu hrá dôležitú úlohu aj vitamín B6. Nielenže pomáha bojovať s únavou a vyčerpaním, podporuje energiu a našu psychiku (podobne ako horčík), ale zároveň napomáha aj k lepšej vstrebateľnosti horčíka a k jeho prieniku do vnútra buniek. Tým zabezpečuje účinné využitie horčíka v organizme. Magne B6® Forte tak pomáha zvládať povinnosti a každodenný zhon v pohode, aby ste sa na svoje deti zbytočne nerozčuľovali.

Kombinácia magnézia a vitamínu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: iStock)

Pre pokojnú farebnú jeseň

Starostí na jeseň jednoducho neubudne, to je fakt. Už aj preto, že situácia v spoločnosti je neistá, zvyšujú sa životné náklady a všetci s napätím vyčkávame, čo prinesú ďalšie mesiace. Celá rodina ale ocení, pokiaľ budú mama a otec vo väčšom pokoji a pohode. Pomôže cielená relaxácia, dobrá organizácia času, vedomie, že nemožno byť dokonalý a napríklad práve aj správne zvolené výživové doplnky. Potom sa nájde čas, a predovšetkým aj chuť, na typické jesenné radovánky – púšťanie šarkanov, zbieranie farebných listov a gaštanov a na spoločné prechádzky pestrou krajinou. Pre každý deň naplno! Veď jeseň môže byť taká krásna!

Magne B6® Forte je výživový doplnok.

Horčík a vitamín B6 prispievajú k správnemu fungovaniu nervového systému, k správnej funkcii psychiky, k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie a k zníženiu vyčerpania a únavy. Horčík prispieva k správnemu fungovaniu svalov a k udržaniu zdravých kostí a zubov.

MAT-SK-2200245-1.0-08/2022

Kombinácia magnézia a vitamínu
Zobraziť galériu (4)







Einsteinova 24
85101 Bratislava
Slovenská republika
Tel.: (+421) 233 100 100
E-mail: recepcia@sanofi.sk
www.sanofi.sk

Viac o téme: ZdravieMagnéziumVitamín B6
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9