Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lámu sa, sú bez lesku a vypadávajú... Ako spraviť z vlasov skutočnú korunu krásy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: red)

Slnko a kúpanie pod holým nebom sú náročné podmienky nielen pre telo ale aj pre vaše vlasy. Zrejme sú po lete suché, lámavé, bez lesku a nebodaj aj vypadávajú. To je ten najvyšší čas správne zakročiť a poskytnúť im prvú pomoc.

Pozná to väčšina z nás  – ku koncu leta zápasíte v kúpeľni s hrebeňom a snažíte sa stvoriť z vašej nepoddajnej hrivy nejaký účes. Ale leto si vypýtalo na vašich vlasoch vysokú daň a dostať ich znova do formy si vyžiada určité úsilie. Návšteva kaderníčky je dobrý nápad, ale len ostrihanie vlasov nestačí. Veľa však môžete urobiť aj v domácich podmienkach. Jediné, čo vás teraz zachráni, je pravidelná a cielená starostlivosť. Ako na to?

Prvý krok: Návšteva lekárne

Na ceste vašej vlasovej kúry sa vyberte po odborné poradenstvo, napríklad do lekárne Dr.Max, kde vám ochotný a vyškolený personál poskytne cenné rady čo robiť. Aby komplexná starostlivosť o vlasy a vlasovú pokožku bola viditeľná a citeľná, mala by byť šitá na mieru vašim individuálnym potrebám, k čomu vám pomôže konzultácia s odborníkom.

Druhý krok: Krása začína z vnútra

Ak chcete mať krásne a zdravé vlasy počas celého roka mali by ste im poskytnúť pravidelnú výživu. Po lete je na to vhodná príležitosť. O krásu a zdravie vlasov by ste sa mali začať starať z vnútra. Šampóny, masky, kondicionéry sú len jedna časť zo starostlivosti, ktoré poskytujú vlasom a vlasovej pokožke. Na druhej strane sú tu výživové doplnky, ako napríklad Dr.Max Biotin plus alebo Dr.Max ReviHair, ktoré sú zamerané na výživu krásnych a zdravých vlasov a pokožky.

Lámu sa, sú bez
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: red)
Lámu sa, sú bez
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: red)

 

                   

Tretí krok: Starostlivosť podľa typu vlasu

S výberom toho správneho šampónu vám najlepšie poradí odborný personál v lekárni, kde nájdete aj väčší výber produktov na prírodnej báze bez sulfátov a silikónov, ktoré by teraz vaše vysušené vlasy zbytočne zaťažili. Nevyhnutnosťou je aj kondicionér a maska na vlasy. Obidva typy produktov vlasom potrebné živiny a uľahčia regeneráciu a rozčesávanie. Hľadajte produkty, ktoré sú hydratačné, pretože to je teraz pre vašu hrivu kľúčové. Práve obsah vlhkosti vo vlasoch je základom ich zdravia. Zároveň je to rozhodujúci faktor pre ich pružnosť, tvarovateľnosť a modelovateľnosť účesu.

Dobrý kondicionér a maska uzavrie rozbitú štruktúru vlasu a vytvorí na nej jemný film, ktorý udrží vo vnútri vlhkosť.Veľmi obľúbené sú aj rôzne vlasové oleje, ktoré vlasy nezaťažujú. Uhladia ich, dodajú im krásny lesk a plný objem. Olej sa väčšinou jemne vtiera do suchých vlasov. Ak ich máte kučeravé, môžete po celej dĺžke, inak len na končeky.

A na záver

Po lete dajte na chvíľu bokom všetky fény, kulmy a žehličky. Vlasy vyčerpané od slnka a morskej vody by ste horúcim vzduchom či kovom ešte viac vysušili. Ak už si nedokážete vlasy upraviť iným spôsobom, napríklad natáčaním alebo žehlením, skúste si ich vopred ošetriť špeciálnymi prípravkami, napríklad ochrannými termoaktívnymi krémami alebo sprejmi.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9