Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ako sme na tom s hygienou na toaletách? Prieskum odhalil prekvapivé zistenia!

Slovákov a Slovenky trápi čistota toaliet.
Slovákov a Slovenky trápi čistota toaliet. (Zdroj: thinkstock.com)

Slováci a Slovenky si potrpia na osobnú hygienu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke tisíc respondentov a respondentiek vo veku 35 až 55 rokov vykonala spoločnosť Geberit.

Ako ukázali výsledky, 75 percent opýtaných považuje osobnú hygienu za veľmi dôležitú. Zvyšok opýtaných ju označilo za celkom dôležitú.

Štyridsaťpäť percent respondentov pritom strávi v kúpeľni viac ako polhodinu denne. Minimálne päťdesiat minút trvá vykonanie dennej hygieny 34 percentám opýtaných. Prieskum tiež ukázal, že 69 percent respondentov sa sprchuje minimálne raz denne. Kúpanie vo vani si naopak raz týždenne dopraje 29 percent respondentov a menej ako raz za mesiac sa vo vani okúpe 31 percent opýtaných.


Odhaľte skutočnú príčinu priberania: Ktorý typ nadváhy trápi práve vás?


Čistota toaliet ako problém

Ako tiež ukázal prieskum, Slovákov a Slovenky trápi čistota toaliet. Pocit nečistoty trápi viac ako polovicu respondentov (53 percent) a zápach prekáža 51 percentám opýtaných. Štvrtina respondentov uviedla, že ich v súvislosti s používaním toaliet trápi spotreba vody a trinásť percent sa zaujíma aj o spotrebu toaletného papiera.

Anketa sa tiež venovala otázke čistoty po použití toalety, pričom traja zo štyroch respondentov priznali, že po veľkej potrebe majú nedostatočný pocit čistoty. Viac ako polovica má podľa ankety skúsenosť so špinavou spodnou bielizňou. Táto nepríjemnosť pritom trápi minimálne niekoľkokrát do mesiaca jedenásť percent opýtaných. Pocit nedokonalého očistenia po vykonaní veľkej potreby zažíva 39 percent Slovákov a Sloveniek. Podľa výsledkov prieskumu deväť z desiatich opýtaných pritom verí, že sa budú cítiť čistejšie, ak sa po veľkej potrebe umyjú vodou.

Čítajte tiež: Úžasný recept, z ktorého padnete na zadok: Takto sa okamžite zbavíte čiernych bodiek na tvári!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9