Chodievate spávať s mokrými vlasmi? Tento zlozvyk sa vám môže vypomstiť!

Spať s mokrými vlasmi sa neoplatí. O toto si koledujete!
Zdroj: thinkstock.com
2015-10-02 14:40:00

Tak, ako naše vlasy „ničí“ každodenné umývanie, tak je tu aj iný zlozvyk, s ktorým by ste mali prestať. Ak sa radi večer sprchujete a do postele si líhate s mokrými vlasmi, ani neviete, ako ste si zavarili...

Niekedy proste nestíhame a uchýlime sa k núdzovému riešeniu. Vlasy si umyjeme až pred spaním. Sušenie vlasov počas noci sa tak prinajhoršom skončí len dlhším ranným rozčesávaním. No je to skutočne tak? Bohužiaľ, nielen to nám hrozí. 

O čo si koledujete?

Ak sa ponoríte do ríše snov s mokrou hlavou, môžete sa stať toto:

  • Bolesť hlavy 

Hlava vás môže bolieť z rôznej príčiny, i dokonca z mokrých vlasov. Akokoľvek šialene to môže znieť, má to svoju logiku. Počas REM spánku totiž naša teplota stúpa. Ak pôjdete do postele s mokrou hlavou, dokonca s uterákom na hlave, môže to spôsobiť vlhkosť. To vedie k zvýšenej možnosti rozbolenia hlavy. Platí to hlavne pre tých, ktorí trpia migrénami. Pre nich je tento zlozvyk takmer zaručeným prostriedkom, ako sa prebudiť s urputnou bolesťou hlavy. 

  • Baktérie na pokožke 

Ani za týmto nehľadajte žiadnu väčšiu vedu. Ide len o to, že vankúš ako taký je „domovom“ odumretých častí vašej pokožky, prebývajú tu roztoče. Mokrý uterák je spojením medzi vlasmi a baktériami, ktorý jednoznačne pokožke hlavy neprospeje.

  • Ničíte si vlasy 

Mokré vlasy sú zraniteľnejšie, krehkejšie, ľahšie sa lámu a môžu sa vám rozštiepiť. V noci sa zvyknete prehadzovať zo strany na stranu, tým pádom sa aj vlasy trú po vankúši a lámu sa. Nakoniec sa môžete zobudiť s poškodenými vlasmi. Riešením by mohli byť saténové obliečky, ktoré znižujú trenie.

Prechladneme?

Dlhé roky koluje jeden mýtus medzi ženami. Hovorí sa, že ak pôjdete spať s mokrými vlasmi, do rána ochoriete. Nie je to pravda. Ľudia si totiž myslia, že izbová teplota, ktorá nie je extrémne vysoká, môže pôsobiť na mokré vlasy a my sa tak zobudíme s nádchou či dostaneme zápal. Ak by ste mali chytiť nádchu, musel by sa na tom podieľať minimálne jeden vírus. Ten však z mokrých vlasov nedostanete. Ak by sa šíril vzduchom, bola by to iná situácia. To by však nemalo byť ospravedlnenie, aby ste s mokrými vlasmi rovno zo sprchy "putovali" do postele.

Čítajte tiež: Tienistá stránka obľúbeného čaju, ktorí mnohí pijú: Dievča dostal do kritického stavu!

2015-10-02 14:40:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: newhealthadvisor.com, healthylifetricks.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia