Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Radikálna odvykačka, ktorá funguje: Vyskúšali by ste ju aj vy?

Fajčenia sa môžete zbaviť bizarným spôsobom, nosením helmy na hlave.
Fajčenia sa môžete zbaviť bizarným spôsobom, nosením helmy na hlave.

Pozrite sa, kam až doviedla zúfalosť 42-ročného muža z Turecka. Po rokoch fajčenia sa rozhodol nadobro skončiť s touto neresťou. Aj keď si vymyslel neobvyklý spôsob, ako si nikdy nezapáliť cigaretu, prisahá, že to naozaj funguje! Ak sa ani vy nemôžete zbaviť nebezpečného nikotínu, môžete sa dať inšpirovať, aj keď je to len na vlastné riziko!

Uchýlil sa k zúfalému činu

Ibrahim Yucel dokázal vyfajčiť dva balíky cigariet denne po dobu 26 rokov. Svojej závislosti sa nedokázal zbaviť, po novoročných predsavzatiach, že bude zdravšie žiť, sa napokon vždy vrátil k cigaretám. A tak sa uchýlil k zúfalému činu. Otca troch detí inšpirovali motorkári, ktorí nosievajú prilby. Uvedomil si, že na to, aby prestal fajčiť, musí mať na hlave niečo, cez čo by sa nedostala cigareta k jeho ústam.

Helmu si zamyká

Každý deň nosí na hlave helmu, ktorá je vyrobená z drôtov. Tie sú umiestnené tesne vedľa seba. Tak si cez ne nemôže prestrčiť cigaretu a potiahnuť si z nej. Helma je uzamknuteľná, pričom kľúče od nej prísne stráži jeho manželka alebo dcéra. Vďaka tomuto bizarnému spôsobu krotí svoju vášeň a je celé dni bez jedinej cigarety.

Má ešte jednu výhodu

Ako sa Ibrahim priznal, nosenie drôtenej helmy na hlave má i druhú výhodu. Vďaka nej zhodil niekoľko kíl a cíti sa oveľa lepšie. Pravdou je, že jedlo sa mu ťažko dostane do úst, preto sa niet čomu čudovať, že prínosom je aj strata kíl.

Zlozvyku sa chcel 42-ročný Turek zbaviť už niekoľkokrát a zakaždým to bolo neúspešne. Vášeň pre cigarety pritom má v rodine, holdoval im aj jeho otec, ktorý však pre nadmerné fajčenie zomrel na rakovinu pľúc pred niekoľkými rokmi. A keďže nechcel dopadnúť ako on, musel vymyslieť účinný spôsob, ako sa cigariet ani len nedotknúť. Teraz je spokojný a nezapálil si už niekoľko dní. Otázkou je, do kedy vydrží nosiť veľkú helmu s drôtmi na hlave...

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9