Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Recept na dlhovekosť: Užívanie alkoholu predlžuje život

Pohárik alkoholu predlžuje život.
Pohárik alkoholu predlžuje život.

Určite poznáte ľudí, ktorí sa dožili vysokého veku, pričom tajomstvom ich dlhovekosti boli poháriky alkoholu. Zrejme na tom niečo bude! Niekoľko štúdií potvrdilo, že užívanie alkoholu má prospešné účinky na ľudský organizmus. Ukázalo sa, že ľudia, ktorí príležitostne užívajú alkohol, sú zdravší!

Znižuje riziko srdcových ochorení

Množstvo starých ľudí pripisuje svoje pevné zdravie pravidelnému užívaniu alkoholu. Vedci skutočne zistili, že alkohol má zdraviu prospešné účinky na ľudský organizmus. Tí, ktorí ho pijú príležitostne, majú znížené riziko srdcových ochorení a žijú dlhšie.

Priaznivé účinky má víno a vodka

Zistilo sa, že pitie alkoholu má dobrý vplyv na výskyt cukrovky a liečenie komplikácií s ňou spojených. Ďalšie jeho pozitívum spočíva v tom, že znižuje výskyt mozgovej mŕtvice na polovicu. Je celkovo prospešné pri všetkých kardiovaskulárnych ochoreniach. A ktorý alkohol má takéto priaznivé účinky? Zaraďuje sa sem víno a dokonca aj vodka.

Musíte byť opatrní

Pre zachovanie svojho zdravia sa odporúča konzumovať denne dva deci vína, ktoré majú priaznivé účinky na ľudský organizmus. Víno zabraňuje zrážaniu krvných doštičiek a chráni cievny systém. Pri užívaní vodky už musíte byť opatrní. Aj keď sa zistilo, že priaznivo prispieva k zdraviu, užívajte ju len príležitostne po jednom poháriku.

Pozor na závislosť

Alkohol sa však napriek tomu neodporúča, keďže množstvo ľudí získa na túto drogu závislosť. Viac ako 7 % dospelého obyvateľstva trpí alkoholizmom, ktorý spôsobuje zníženú pôrodnosť, nehody, kriminalitu a rôzne ochorenia. Navyše akýkoľvek prospešný účinok alkoholu sa nedá porovnať s tým, ako jeho nadmerné pitie veľmi ničí zdravie. Nadmerná konzumácia alkoholu spôsobuje vysoké riziko infarktu, poškodenie pečene a mozgu, poruchy zraku a celý rad iných komplikácií.

Môže za dlhý život skutočne alkohol?

Je ťažké posúdiť, či je za zdravím starších ľudí naozaj alkohol. Pravdepodobne k tomu prospel celkový životný štýl. Popri užívaniu alkoholu sa mohli viac hýbať, keďže je známe, že kedysi ľudia často tvrdo pracovali nielen na poliach. Tak mali dostatok pohybu, a tým aj pevnejšie zdravie.

Preto sa radšej nespoliehajte na to, že príležitostným pitím alkoholu sa vám zlepší zdravie. Dôležité je mať zdravý životný štýl - zdravo sa stravovať a mať dostatok pohybu. Tak máte zaručené, že sa dožijete vysokého veku.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9